REKLAMI GEÇ

Dikkat! Buna kanmayın, dolandırılmayın

Dikkat! Buna kanmayın, dolandırılmayın

Son dönemlerde Denizli’de ortaya çıkan farklı bir dolandırıcılık yöntemi bir çok kişinin canını yaktı. Özellikle otomobil satın almada uygulanan dolandırıcılık yöntemi, akşam saatlerinde gerçekleştiriliyor, siz noterde para beklerken sahte bir dekont geliyor. Satışı verirseniz, geri dönüşü olmuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2017 Cuma, 14:44

Dolandırıcılar vatandaşları kandırmak için her gün farklı bir yönteme başvuruyor. Bu kez de otomobil satışında uygulanan dolandırıcılık, birçok kişinin canını yaktı.

YÖNTEM NASIL İŞLİYOR
Bu yöntemi kullanan dolandırıcılar genellikle kadın-erkek birlikte çalışıyor ve iyi aile izlenimi yaratıyor. Pazarlık edilen aracın noter satışı için özellikle saat 16.00 belirleniyor. Satıcıyla birlikte notere dolandırıcılardan biri geliyor, diğeri de bankada işlemleri yaptırmak için çalışıyor.

Ancak, saat 16.00 sıralarında satıcı cep telefonundan aranıyor, paranın banka hesabına yatırıldığın söylüyor ve bir de cep telefonundan dekont fotoğrafı gönderiliyor.

Aslına çok uygun hazırlanan bu dekonta kanar da aracınızın satışını verirseniz, kaşla göz arasında dolandırıcıların kurbanı oluyorsunuz.

YETKİLİLER UYARIYOR
Bu tür dolandırıcılık yönteminin Denizli’de son dönemlerde yoğunlaştığını belirten yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Yetkililer, “Paranın bankaya yatırıldığını görmeden veya bankacınıza teyit ettirmeden aracınızın satışını vermeyin. Eğer dolandırılmak istemiyorsanız, uygulamanız gereken yöntem ‘para bir yana, satış bir yana’ olmalı. Aksi halde geri dönüşü olmayan bir yola girebilirsiniz. Noterden satışı vermek, paramı aldım demektir. Bu süreç, konuyu mahkemeye taşısanız da işinizi bir hayli zorlaştırır” uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı