REKLAMI GEÇ

Asrın düğününe Denizli menüsü

Asrın düğününe Denizli menüsü

Denizlihaber.com, kent tarihine ASRIN DÜĞÜNÜ olarak geçecek Bakan Zeybekci’nin kızının Anemon Otel’de gerçekleştirilen düğünü ile ilgili detaylara ulaştı. İşte, Cumhurbaşkanı ve Başbakan aşçıları tarafından hazırlanan Denizli yemekleri menüsünden, ikrama, tek kullanımlık seccadelerden yoğun güvenlik önemlerine, görevlilerin kumanyasından düğünde görev alan personel sayısına kadar en ince detayına kadar düşünülmüş dev düğünün detayları.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2017 Pazartesi, 11:45

Denizlihaber.com, hangi açıdan bakılırsa bakılsın DENİZLİ’DE ASRIN DÜĞÜNÜ olarak tarihe geçecek olan Fatma Zeybekci- İbrahim Özkan çiftinin Anemon Otel’de gerçekleştirilen ve devletin zirvesinin tam kadro katıldığı o düğünle ilgili detaylara ulaştı. Zeybekci ailesinin çok ama çok önemli konukları ağırladığı tarihi düğün töreni için her şeyi en ince ayrıntısına kadar planladıkları gözlerden kaçmazken, düğünde dev bir ekibin titizlikle çalıştığı dikkat çekiyor.

KİMLER YOKTU Kİ!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodağan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, çok sayıda Türk, Katar ve Tatar Bakan, 60’dan fazla milletvekili, Genel Kurmay Başkanı Hulisi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan gibi çok önemli konukların ağırlandığı Fatma Zeybekci-İbrahim Özkan’ın Anemon Otel’de gerçekleştirilen rüya düğünde hem Türkiye’nin hem de Denizli’nin önemli iş ve siyaset adamları da vardı.

OTEL DÜĞÜN İÇİN KAPATILDI
Şehir dışından düğüne katılacak olan yüzlerce davetli kadar devletin üst düzey isimlerinin güvenliğinin de düşündüğü gözlenen Zeybekci Ailesi, iddiaya göre düğün için oteli komple kapattı. 125 oda, düğün gecesi tamamen Zeybekci Ailesi’nin konukları için ayrıldı. Minibara kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Yine iddiaya göre gelin ve damat için otelin süit odalarından biri balayı odası olarak tasarlandı.

HAVUZ BAŞINDA HUMMALI HAZIRLIK
Tarihi organizasyon için genç çift, Anemon’un havuz başını uygun gördü. Bir organizasyon şirketine verilen düğün için havuz kapatıldı, üstüne masalar yerleştirildi. Protokol masası, sahneye en hakim yere konulurken, tüm planlama 1200 kişilik davetli listesine göre gerçekleştirildi. Masalar, sandalyeler, masa örtüleri, masa üstü süslemeler ve hatta peçetelere kadar her şey, çiftin beğenileri doğrultusunda organizasyon firması tarafından getirildi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANIN AŞÇILARI DA GELDİ
Yine iddialara göre üst düzey güvenlik önlemleri nedeniyle otel mutfağının baş aşçılığı iki gün boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baş aşçısı tarafından yürütüldü. Düğünde servis edilecek tüm ikramlar, Başbakan Yıldırım’ın baş aşçısının da yer aldığı özel ekip tarafından otel aşçılarıyla birlikte hazırlandı. Düğünde dev mutfak personelinin yanı sıra 100’ün üzerinde komi ve garson görev aldı.

MENÜDE DENİZLİ SÜRPRİZİ
Genç çiftin düğününe katılan önemli davetlileri, menüde Denizli sürprizi bekliyordu. Ordövr ve taze Akdeniz yeşillikleriyle hazırlanan masalara ara sıcak olarak keşkek, ana yemek olarak ise iri dilimli dana tandır servislendi. Limitsiz ve alkolsüz içecek servisinin yapıldığı düğün için zeytinli, kepekli ve sade olmak üzere 3 farklı çeşit roll ekmek hazırlandı. Davetlilere gecenin sonunda Tavas Baklavası ikramı yapıldı.

PROTOKOL ORDÖVRÜNE DENİZLİ AYARI
Davetlilerin tümüne kokteyl domates, kaşar, Ezine peyniri, limon yatağında biber dolması, kasede cevizli Antep ezme, cips ve patates eşliğinde servis edilmiş somon füme, dereotu ile süslenmiş tartalet içinde haydari, üstüne köz patlıcan konulmuş yeşil salata, yine tartelat içinde kremalı ıspanaktan oluşan ordövr tabağı sunulurken, Cumhurbaşkanları, Meclis Başkanı, Başbakan ve Genel Kurmay Başkanı gibi üst düzey protokolün yer alacağı protokol masasına ise, dikdörtgen tabaklarda Denizli yöresinin enfes lezzetleri yoğurtlu kızartma, kale biberi, patlıcan dolması, yine kişiye özel salata ve krotan ekmek ile birlikte ikram edildi.

KORUMALAR VE DANIŞMANLAR DA UNUTULMADI
Devletin zirvesinin katıldığı düğünde, korumalar, danışmanlar, özel kalem yetkilileri ve şoförler de unutulmadı. Davetliler nedeniyle mesai yapan ekipler için bir salon ayrıldı. Açık büfe servisin yapıldığı salonda personel için de çorba, et sote, salata, meşrubat ve hatta tatlısına kadar her şey düşünüldü. Ayrıca düğün hazırlığı yapan ekip ve otelin Cumhurbaşkanı, Başbakan, yabancı devlet adamları ve üst düzey devlet adamları için güvenliğini sağlayan emniyet görevlilerinin kumanyası da unutulmadı. Görevlilere kumanya olarak, soğuk sandviç, meyve ve meşrubat dağıtıldı.

MESCİDE KADAR DÜŞÜNÜLDÜ
Düğüne katılacak davetlilerin dini vecibelerini kolayca yerine getirilebilmeleri için otelin düğün alanına açılan önemli güzergahlarına mescit yönlendirmeleri konuldu. Ağır konukların arzu ettiklerinde ibadetlerini gerçekleştirmeleri için tek kullanımlık seccadelere kadar her şey gözden geçirildi. Düğüne katılan davetliler ve görevliler için fuaye alanlarında çay ve kahve stantları da oluşturuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı