REKLAMI GEÇ

Güney Kore’nin Silikon Vadisi yöneticileri Denizli’ye davet edildi

Güney Kore’nin Silikon Vadisi yöneticileri Denizli’ye davet edildi

Güney Kore’nin Sikilon Vadisi olan 500 bin nüfuslu Gumi şehrinin Belediye Başkanı, inovasyon ve teknoloji konularında uzman firmaların temsilcileri Denizli’ye davet edildi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2017 Cuma, 10:21

Türk-Güney Kore ve Alman Firmalar Almanya’nın Braunschweig şehrinde, Avrupa Türk Ekonomi Platformu bünyesinde bir araya geldi. Partner Çalıştayı’na Avrupa Denizlililer Derneği de katıldı.

Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceoğlu, Güney Kore Belediye Başkanı Yoo Chin Nam ile geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Braunschweig şehrindeki organizasyona katılan 12 Güney Koreli firma, 6 Türk firması ve 4 Alman firmasının yetkililerini Denizli’ye davet ettiklerini söyledi.

Güney Kore Gumi şehri Büyükşehir Belediye Başkanı Yoo Chin Nam ile ön görüşmeyi yaptıklarını, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile de temasa geçip iki kentin kardeş kent olmasını sağlamak istediklerini söyleyen Ali İnceoğlu, “Avrupa’da Denizli için çalışıyoruz” dedi.

“GÜNEY KORE’NİN TECRÜBESİNDEN YARARLANMALIYIZ”
İnovasyon ve teknolojinin günümüzde çok önemli olduğunu vurgulayan Ali İnceoğlu, Denizli’ye Güney Kore’nin Silikon Vadisi’nde iş yapan önemli firmaların temsilcilerini davet ettiklerini belirterek, “Denizli’deki firmalar ile Güney Koreli firmalar bir araya geldiğinde birbirlerinden yararlanma olanağı olacaktır. Güney Kore’deki yatırımcılar Türkiye’de partner arıyor. Bu partner neden Denizli’den olmasın. Gumi kenti son yıllarda yurt dışında partnerleriyle birlikte büyük yatırımlarıyla ön plana çıkıyor. Güney Kore-Denizli buluşması dönüm noktası olabilir. Denizli’deki ihracatçı ve ithalatçı firmalar, yerel yöneticiler için bu önemli bir fırsat olacaktır” diye konuştu.

İnceoğlu, Güney Koreli Heyete, Denizli’ye termal sağlık yatırımı yapmaları için de davette bulunduklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı