REKLAMI GEÇ

Akdağ’da kafası kesik geyik ile ilgili ilginç açıklama; Kurtlar öldürmüş, yememiş

Akdağ’da kafası kesik geyik ile ilgili ilginç açıklama; Kurtlar öldürmüş, yememiş

Akdağ’ın Çivril’e yakın olan Tokalı Kanyonu girişinde bulunan kafası kesilmiş geyik bedeni ile ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü rapor hazırladı. Rapora göre; geyiği kurtlar öldürmüş ama yememiş. Geyiği kurtlar öldürdükten sonra birisi de başını kesip götürmüş.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2017 Cuma, 11:35

19 Temmuz günü Akdağ Tabiat Parkı Tokalı Kanyonu girişine yakın bir yerde başı kesilmiş geyik bedeni bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü ekipleri ile kanyona giden iki görevli veteriner geyik bedeni üzerinde otopsi yaptı.

Yapılan otopsiye göre geyiği kurtlar öldürmüş ve bir vatandaşta ölü geyiği görünce kafasını kesip götürmüş.
Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;

VAHŞİ HAYVAN ISIRIKLARI VAR
“Yapılan incelemede, Tokalı kanyonu girişinin üst kısımlarında tahmini 7-8 gün öncesinden öldüğü sanılan gövde bütünlüğü bozulmamış bir geyiğin bulunduğu, bu geyiğin başının kesilerek alınmış olduğu, kalan gövde üzerinde yapılan incelemede karın ve kuyruk bölgesinden vahşi hayvanlar tarafından yeniklerin olduğu ve karın içi organların bir kısmının yenmiş olduğu, bu geyikten 150-200 metre uzağında diğer bir geyiğin ise etlerinin yenmiş olduğu sadece iskeletinin kaldığı görüldü. Bilindiği üzere Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında kurt popülasyonu bulunmaktadır. Kurtlar beslenmek üzere zaman zaman gruplar halinde Kızılgeyikleri avlamaktadır. Her iki geyiğinde kanyon içindeki derede görüldüğü, geyiklerin ölüsünün bulunduğu Tokalı kanyonunun derin ve dik bir vadi olması nedeniyle kurt ve geyik arasında geyiğin kaçma şansının az olduğu geyik aleyhine bir durum söz konusudur”

KANYONA SU İÇMEYE GELEN GEYİKLER KURTLARA AV OLUYOR
“Tokalı kanyonunun içerisinden bir derenin geçmesi nedeniyle zaman zaman geyikler su içmek için geldiklerinde kurtlara av olabilmektedir. Gövdesi bulunan geyik üzerinde yapılan incelemede tüfekle vurulduğuna dair kurşun ve saçma izlerinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Eti yenilebilen kızılgeyiğin gövdesinin götürülmemiş olması da bu geyiğin avlanmadığına dair bir işarettir. Başının kesilip götürülmesi ise, bir vatandaş tarafından bulunarak boynuzları için kesildiği düşünülmektedir. Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında zaman zaman kurtların geyiklere verdiği bu tür zararlara rastlanılmaktadır”

Yorumlar

adar   -  Bağlantı 21 Temmuz 2017, 14:20

Kafası kesildikten sonra vahşi hayvanlar gelip ısırmış olamaz mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı