REKLAMI GEÇ

Arı kuşları Afrika’dan geldi, Denizli’nin her tarafında görmek mümkün

Arı kuşları Afrika’dan geldi, Denizli’nin her tarafında görmek mümkün

Arılar ve böceklerle beslendiği için ismini de buradan alan arı kuşları, Afrika üzerinden geçtiğimiz günlerde ülkemize giriş yaptı. Milyonlarca arı kuşu ülkemize, binlercesi de Denizli’ye yerleşti.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2017 Pazar, 12:48

Arı kuşları, Denizli’nin sulak ve bereketli toprakları başta olmak üzere arı ve böceklerin bol olduğu yerlerde yatay kum tünellerine, toprak oyuklara yuvalarını yapmaya başladılar.

Zararlı böceklerle mücadelede de önemli bir kuş türü olan arı böcekleri için arıcılar ise, alarma geçti. Her bir arı kuşu günde yaklaşık 225 dolayında bal arısı, yaban arısı, böcek avlıyor. Böcekleri ve arıları havada yakalayan bu kuş türü çekirge istilalarında da oldukça yararlı.

İlkbahar’ın gelmesiyle birlikte doğaya arı kovanlarını bırakan arıcılar da arı kuşu nöbeti tutmaya başladı. Görkemli renkleri ve sesleriyle görenleri büyüleyen arı kuşları, yararlı bir kuş türü olduğu için avlanması da yasak. Binlerce arı kuşu, Denizli’de eski yuvalarına yerleşti, çoğu yeni yuvalar yapıyor. Önce dişileri yumurtlayacak, sonra yavrular büyütülecek ve havaların soğumasıyla tropikal Afrika topraklarına yine dönüş yapacaklar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı