REKLAMI GEÇ

Ceza ve İnfaz Kurumları El Sanatları Fuarı açıldı

Ceza ve İnfaz Kurumları El Sanatları Fuarı açıldı

Ceza ve İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Adliye binası yanında oluşturulan alanda açıldı. 33 iş yurdunda üretilen ürünlere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Ürünler piyasa fiyatından yüzde 50 indirimle satıldı. Etkinlikte müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri de yer aldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2017 Cuma, 13:25

Türkiye’nin 37 cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışının yapıldığı fuar Adliye Sarayı yanında açıldı.

Çok sayıda ürünün satışının yapıldığı fuarda fiyatların piyasaya göre yüzde 50 indirimli olması vatandaşların da etkinliğe ilgi göstermesine neden oldu.

ÜST DÜZEY KATILIM
Açılışa Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar’ın yanı sıra Vali Hasan Karahan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, milletvekilleri Şahin Tin, Sema Ramazanoğlu, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, HSK 2. Daire Üyesi Alp arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Baro Başkanı Müjdat İlhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi İzmir Cezaevlerinde görevli infaz koruma memurlarının oluşturduğu Grup İKM’nin müzik dinletisi ve Ceza ve İnfaz Kurumu Genel Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterileri izlendi.

BİR ÇOK ÜLKE ÖRNEK ALIYOR
Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Türkiye’deki iş yurtları sisteminin birçok ülke tarafından da örnek alındığını söyleyerek, “Cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlüler tarım arazilerinde çiftçilik yapıyor, imalathanelerde üretime katılıyor. Geçmiş yıllarda kibrit çöpünden gemi yapılırdı şimdi mahkum ve hükümlüler çalışıyor, sigortaları yatıyor, maaşlarını alıyorlar” dedi.

Türkiye genelinde 280 işyurdu olduğunu ve 180 meslek dalında eğitim ve üretim olduğunu söyleyen Uçar, “Bu fuarın Denizli’de düzenlenmesini çok istedim. Adalet Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Denizli halkı 5 gün boyunca hem fuarı gezecek hem de ucuz alışveriş yapacak. Denizlililer bu fuarı kaçırmasın” diye konuştu.

ÇAY MARKASI ‘SAYILI GÜN’
Bu arada fuarda birbirinden ilginç ürünler vatandaşların ilgisini çekti. Masaj yapan yatak ve yastıklardan el yapımı bastona kadar bir çok ürün, piyasa fiyatının çok altında alıcı buldu. Rize Kalkandere Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’nda 20 hükümlünün ürettiği ‘Sayılı Gün’ isimli çaylar kısa sürede tükendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı