REKLAMI GEÇ

“Sokak hayvanlarına bir kap su verin” çağrısı

“Sokak hayvanlarına bir kap su verin” çağrısı

Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceye dayandığı Denizli’de, sokak hayvanları için çağrı geldi. Yurttaşların, kapılarının önlerine sokak hayvanları için bir kap su koymaları istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2017 Pazar, 14:48

Büyükşehir Belediyesi, sıcak hava nedeniyle sokak hayvanlarının rahatça su içebilmeleri için şehrin çeşitli noktalarına suluklar yerleştirirken, Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Sevim Manisalı’dan da çağrı geldi.

Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceye dayandığını ve sokaklarda yaşayan hayvanların zorluklar yaşadığını söyleyen Manisalı, “Aşırı sıcaklardan sokak hayvanları olumsuz etkilenebiliyor. Onların susuz kalmaması lazım. Sıcak havanın yanı sıra yüksek nem nedeniyle hayatın zorlaştığı şu günlerde, hayvanlar da sıkıntı yaşıyor. Sokak hayvanlarının da doğanın bir parçası olduğunu ve hayatı insanlarla birlikte paylaştıklarını unutmamak gerekiyor. Bu sıcak havalarda kapı önüne konulacak bir kap su, kuş, köpek veya kedi için çok önemli olabiliyor. Su, insanlar için olduğu kadar hayvanlar için de vazgeçilmez temel ihtiyaçtır. Bu nedenle vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve sokak hayvanlarımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Lütfen hayvanlardan bir kap suyu esirgemeyelim” dedi.

Sevim Manisalı, Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’ne de sokak hayvanlarına bir tas su verilmesi için afişler astıklarını sözlerine ekleyerek, afişler için ücret talep etmeyen alışveriş merkezi yönetimine de teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı