REKLAMI GEÇ

Tavaslı gezgin Mehmet Han, Hindistan ve Nepal’de

Tavaslı gezgin Mehmet Han, Hindistan ve Nepal’de

Hollanda’da yaşayan Tavaslı gezgin Mehmet Han, Hindistan ve Nepal’e giderek, tapınaktaki tapınakçıların eline Denizlispor atkısısı verip, Denizli’nin tanınmış markası Zafer Gazozu ikram etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2017 Pazar, 11:47

Aslen Tavaslı olan gezgin Mehmet Han, ikamet ettiği Hollanda’dan 8 yıl önce dünya turuna çıktı. Maceracının bu yıl ki durağı ise Hindistan ve Nepal oldu.

Geçtiğimiz yıllarda Sri Lanka, Peru, Tanzanya, Vietnam, Küba, Amerika, Arap Emirlikleri ve Avrupa’nın tüm başkentlerine seyahat eden Tavaslı gezgin Mehmet Han gittiği ülkelerde Denizli’yi tanıtıyor ve kısa filmler çekiyor.
Mehmet Han, bu yıl gittiği Hindistan’da Dünya mirasları listesinde ki muhteşem yapı olan Tac Mahal’ı, Nepal’de ise Dünya’nın en ilginç mekanlarından biri olan, Hinduların öldükleri zaman yakıldığı Pashupatınath Tapınağı’nı gezdi. Hinduların kutsal saydıkları Bagmati Nehri kıyısında nasıl yakıldıklarını gözlemledi. Sonra aynı tapınakta yaşam süren ülkedeki en üst makama sahip olan Saduları ziyaret ederek onlarla birlikte memleketi Denizli’ye 6980 km öteden selam gönderdi.

Mehmet Han, Hindistan ve Nepal fotoğraflarından oluşacak sergisini Denizli’de açacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı