REKLAMI GEÇ

Hayvan severlerden yasa tasarısına tepki

Hayvan severlerden yasa tasarısına tepki

15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’nda toplanan Hayvan Dostları Derneği üyeleri ve hayvan severler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından sokak hayvanları için hazırlanan yasa tasarısına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2017 Cumartesi, 16:20

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
‘Katliam yasa tasarısı istemiyoruz’ yazılı pankart ve dövizler taşıyan havyan severler, yasa tasarısının geri çekilmesini istedi. Grup adına açıklama yapan Suna Sezer, hazırlanan kanun tasarısının hayvanlar için bir felaket olacağını söyledi.

Sezer, “Tasarıya göre, nüfusu 100 binden az olan ilçe belediyeleri sokak hayvanları ile ilgili sorumluluklarını terk edecek. Rehabilitasyon merkezi ve bakımevi kurma zorunluluğu olmayacak. Belediyelerin, sokakta yaşayan hayvanları yerleşim yeri dışına ve çevre ilçelere bırakmasının önü açılacak. Sürgün ve ölüm içeren yasa tasarısı katliamlara sebep olmadan çekilmeli ve yeniden hazırlanmalıdır” dedi.

Sahipsiz sokak hayvanlarının sahibinin devlet olduğunu ifade eden Sezer, “Sahipsiz hayvanlara karşı asıl kötü muamele ve eziyet büyük ölçüde belediyeler tarafından yapılmaktadır. Tasarıda öldüren, zehirleyen, ormana dağa bırakan bakımevlerinde aç susuz ve hastalıkla gelen ölümlere mahkum eden belediyeler için bir yasal yaptırım getirilmemiştir. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne göre bütün hayvanların insanca bakılma, gözetilme ve korunma hakkı vardır. Hayvanlara fiziki ve psikolojik acı verecek tıbbi ticari bilimsel deneyler yapılamaz. Hiçbir hayvan kaderine terk edilemez. Yaşam hakkı tüm hakların üzerinde korunması gereken en kutsal haktır” dedi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı