REKLAMI GEÇ

Denizli OSB’dan suyumuz temiz açıklaması

Denizli OSB’dan suyumuz temiz açıklaması

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu ve Bölge Müdürü Tanju Beştaş, bir süre önce meydana gelen zehirlenme olayıyla ilgili “Sudan kaynaklı bir durum söz konusu değil, suyumuz temiz” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2015 Cumartesi, 15:08

Denizli OSB Başkanı Abdülkadir Uslu ve Bölge Müdürü Tanju Beştaş’ın yazılı açıklamasında, OSB’deki bazı işletmelerde 11-12-13 Mayıs’ta zehirlenmeler görüldüğü anımsatılarak, şöyle denildi:

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tesislerin ihtiyacı olan içme suyu, Pınarkent’teaçılan kuyulardan sağlanmaktadır. Temin edilen su, Bölge Müdürlüğümüze ait İçme Suyu Şartlandırma ve Dezenfeksiyon Tesisimiz’de gerekli işlemlerden geçirilerek,1.000 m³’lük depomuzdan OSB şebekesine verilmektedir.

Bölge Müdürlüğümüzce sağlanan içme suyu, periyodik olarak bölgemiz teknik personelince takip edilmekte veher ay;Denizli Büyükşehir Belediyesi Denizli Çevre Kalite Laboratuvarı’nda (DENÇEV) biyolojik ve kimyasal analizleri,Honaz İlçe Sağlık Müdürlüğünce de bölgemiz içerisinde gerek kaynaktan gerekse firmalardan numuneler alınarak hem yerinde hemde Denizli Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda
düzenli olarak su analizleri yaptırılmaktadır.

Ayrıca, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümleri gereği, Honaz İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce su numunesi alınarak, İzmir Valiliği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda tahliller yaptırılmıştır.

Ancak; Denizli Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren işletmelerimiz çalışanlarında 11-12-13 Mayıs 2015 tarihlerinde zehirlenme vakaları meydana gelmiştir. Söz konusu zehirlenme vakaları için ilk akla gelen içme suyundan kaynaklı olabileceği ve kamuoyuna çeşitli yazılı ve sözlü olarak yanlış bilgiler aktarılmıştır.

Olayın ortaya çıkmasını müteakip, OSB içerisindeki bazı sanayi tesislerinde ve zehirlenmenin meydana geldiği tesislerden firma yetkililerinin nezaretinde içmesuyu numuneleri alınarak DENÇEV Laboratuvarı’na gönderilmiş ve içme suyumuzun ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine göre, uygun ve içilebilir kalitede olduğu görülmüştür. Bu nedenle Organize Sanayi Bölgesi içme suyunun herhangi bir tereddütte kalmadan rahatlıkla ve güvenle içilebileceğini belirtiriz.

Yapılan bu tahlil raporlarından da anlaşılacağı üzere zehirlenme vakalarının OSB İçme suyundan kaynaklanmadığı görülmektedir. Denizli kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı