REKLAMI GEÇ

PAÜ’de HAP hazırlığı tamam

PAÜ’de HAP hazırlığı tamam

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP ) hazırlıklarını tamamladı. Personele tatbikatlar ile eğitimler verildi, her türlü olasılığa hazır hale getirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2017 Salı, 09:59

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan (HAP ) yönetmeliğinin hazırlıklarını tamamladı, Sağlık Müdürlüğü’nden onay aldı.

Hastane Afet ve Acil Durum Planı kapsamında çalışanlara deprem ile ilgili bilgiler verildi, yangınla mücadele konusunda uygulamalı eğitim yaptırıldı. Başarılı bir eğitim sürecinin ardından hastane personeli afet ve yangın gibi olaylara karşı daha bilinçli hale geldi.

HAP çalışmaları ve yapılan eğitimlere ilişkin bilgi veren Hastane Afet Yönetim Birimi Sorumlusu Osman Dirmilli, “Hastane afet planı içeriğinde yer alan organizasyon şeması oluşturulup, şemada görev alan personellere ve tüm çalışanlara hastane tahliyesi, kırmızı kod (yangın), beyaz kod (çalışanlara taciz), mavi kod (kardiak arrest) ve diğer kod eğitimleri verildi. KBRN ve UMKE timleri oluşturularak PAÜ Hastanelerinin olası bir afet anı ve sonrasına hazırlıklı olması için gerekli tüm eğitimler ve tatbikatlar başarılı bir şekilde gerçekleştirildi” dedi.

Denizli’nin 1.derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Dirmilli, “Hastanemiz risk analizi yapılarak yapısal olmayan tehlikelerin ve yapısal risklerin azaltılması uygulamaları tamamlandı, deprem öncesi, deprem anı ve sonrası uygulanacak hareket tarzları ile eğitimleri tüm personele verildi. Bu tür eğitimler devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı