REKLAMI GEÇ

Süper Babaanne ilmek ilmek mutluluk örüyor

Süper Babaanne ilmek ilmek mutluluk örüyor

DEKAD’ın Süper Babannesi… 4 çocuk ve 10 torun sahibi olan 73 yaşındaki Yıldız Böceci, zamanını Denizli Koruyucu Aile Derneği’nde geçiriyor, önemli katkılar sağlıyor. Çocuklar için bebek ören Süper Babaanne, aynı zamanda koruyucu babaannelik de yapıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2016 Pazar, 17:03

Yıldız Böceci, Denizli Koruyucu Aile Derneği’nin (DEKAD) kurulduğu yıllardan bu yana en aktif üyelerinden biri. Gelini Hatice Böbeci sayesinde dernekle tanışan Yıldız Babanne, kıt kaynaklarıyla çocuklara yardım etmek için eline iki şiş aldı, bebek örmeye başladı.

Yıldız Böceci’nin ilk adımını attığı örgü, derneğin önemli uğraşlarından biri haline geldi. Dernek yönetiminin de desteğiyle örgü bölümü oluşturuldu, 10 kadın örgü örerek derneğe katkı sağlamaya başladı.

Yıldız Böceci ve ekibinin yaptığı 200’ü aşkın bebek Denizli Çocuk Yuvası’ndaki çocuklara hediye edildi, il dışında gerçekleştirilen DEKAD tanıtımlarında yer aldı, bebeklere çocukların yuva sahibi olabilmeleri için sloganlar da işlendi.

super-babaanne-dekad-2

ÖRGÜLERİM İLE KATKI KOYMAK İSTEDİM
Bebekleri çocukların mutlu olması için yaptığını belirten Yıldız Böceci, “Benim 3 oğlum bir kızım, 10 torunum var. Gelinimin Koruyucu Aile Derneği’ne gel demesiyle gittim. Herkes bir işin ucundan tutuyordu. Ben de örgülerim ile katkı sağlamak istedim. 6 yıl içinde bebekler yuvadaki çocuklara gitti. Koruyucu Ailelik çok güzel. Ben de Koruyucu Babaanneyim. Biz kızımızı çok seviyoruz. Çocukları korumak için anne, baba sevgisi başka. Yurtlarda da sevgi vardır ama anne, baba sevgisi başkadır” dedi.

super-babaanne-dekad-1

DERNEĞE BABANNE GÖREVİ İLE DAHİL OLDU
Yıldız Böceci’nin gelini Hatice Böceci ise DEKAD ile tanışmalarını şöyle anlattı: “Ben okul öncesi öğretmeniyim ve uzman öğrencimin velisi sayesinde koruyucu aile kavramını öğrendim. 2 oğlum var ancak biz bir tane çocuğu evlat edinmek istiyorduk. Evlat edinmenin zor olduğunu ve bunun yerine koruyucu aile olunabileceğini öğrendik. Aklımda ışık yandı. Kızım ile tanıştım yaklaşık 9 yıldır Korucuyu Aileyiz. Babannemiz de koruyucu aile oldu. Çekirdek aile koruyucu aile olmuyor aslında. Geniş ailede koruyucu oluyor. Babaanne, hala, amca, teyze, dayı. Benim kızımın bir annesi varken çok fazla çevresi oldu. Bu da olumlu katkı oluyor onlar için. Hepsi sevgilerini veriyor ve farkındalık artıyor. Siz de güçlü durup çocuklara ne anlatmanız gerektiğini bilirsiniz zaten onlar daha aileye kolay dahil oluyorlar. İlk başlarda belki görev gibi oluyor ama sevgi ile devam ediyor. Babannemiz de o süreçte dahil oldu. Hacer’i diğer torunlarından hiç ayırmadı, her zaman sevgisini ona da aktardı” dedi.

YAPILAN BEBEKLER ÇOCUKLARA GÖNDERİLDİ
DEKAD’ın kuruluşunda katkısı olan Hatice Böceci, dernekleşme sürecinin tanıtım faaliyetleri ile devam ettiğini ifade ederek, “Ekipler oluşturmaya başladık. Ekiplerin içinde kimler ne yapabilir diye başlayınca babannemizin örgü işleri var. Çok güzel örgü yapıyor. Fikirlerimizi üretirken o da dahil olabilirim diyerek bize katıldı. Sivil toplum için herkesin yapabileceği bir şey var. Herkes elinden gelen şeyleri yaptı. Babannenin yaptığı bebekler yuvalara götürüldü. Tanıtımlarda kullandık. Üretim çok fazlaydı. Dernekte Sosyal Etkinlik grubu oluşturuldu. Orda hep birlikte bebekleri ürettiler. Tasarlıyor, yönlendiriyordu. Üretilen bebekler derneği tanıtmak amaçlı da kullanıldı. Derneklerin etiketleri yapıştırıldı ve üzerlerine çocukların sevgi ve emekle büyütülmesi gerektiğini simgeleyen sloganlar yazıldı. Stantlar açıldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı