REKLAMI GEÇ

Zeybekci’nin programı iptal edildi, Alman medyası gündemine o geceyi aldı

Zeybekci’nin programı iptal edildi, Alman medyası gündemine o geceyi aldı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya’da yapmayı planladığı “EVET” toplantılarının iptal edilmesi, iki ülke arasında gerginliğe yol açtı. Bu krizin ardından Bakan Zeybekci’nin Avrupa Denizlililer Derneği tarafından 5 Mart’ta gerçekleştirilecek Özay Gönlüm’ü anma etkinliklerine katılacak olması, Alman medyasında tüm dikkatleri bu geceye çevirdi. Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, krizden fırsat doğduğunu söyledi, “Almanya Özay Gönlüm’ü ve Denizli’yi konuşuyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2017 Cumartesi, 16:13

Türkiye referanduma hazırlanırken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya’da yapmayı planladığı “EVET” toplantılarına sürpriz bir kararla yasak geldi.

İki ülkü arasındaki ilişkilerin gerilmesine yol açan iptal kararının Avrupa Denizlililer Derneği’nin Leverkusen’de gerçekleştireceği “Özay Gönlüm’ü Anma Gecesi”ne yakın gelmesi, ilginç bir durumu da ortaya çıkardı.

Geceye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de davet edilmesi ve konuşma yapacak olması, Alman medyasının tüm dikkatinin Özal Gönlüm ve Denizli’ye çevrilmesine neden oldu.

“BİZİM İÇİN FIRSAT OLDU”
Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, iptal kararıyla kendi organizasyonlarının sürpriz bir şekilde ilişkilendiğini belirterek, “Bakan Zeybekci’nin Özay Gönlüm’ü anma etkinliği için Almanya’ya gelecek olması, iptal kararlarının ardından medyanın da yoğun ilgisini çekti. Kararın ardından neredeyse tüm Alman medyası röportaj talebinde bulunuyor, bunların tamamına cevap vermeye çalışıyoruz. Hiç olmadığı kadar Özay Gönlüm’ü ve Denizli’yi anlatma imkanı bulduk. Yaşanan bu kriz bizim için fırsat oldu diyebilirim” dedi.

ETKİNLİK 5 MART’TA
Türk Halk Müziği’nin usta ismi Özay Gönlüm’ün anılacağı etkinlik 5 Mart Pazar günü Almanya’nın Leverkusen kentinde yapılacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılacağı ve TRT Müzik kanalından canlı yayınlanacak olan programda Denizli’nin çok önemli konuklar da yer alacak.

Leverkusen Am Büchelter Holf’de gerçekleştirilecek programda TRT Sanatçılarından Sümer Ezgü, Makbule Kaya, Dilek Özkan, Yeşim Dağlı ve 12 kişilik saz ekibi merhum Özay Gönlüm’ün türkülerini ve mektuplarını seslendirecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı