REKLAMI GEÇ

Yaralı flamingoyu itfaiye kurtardı

Yaralı flamingoyu itfaiye kurtardı

Gökpınar Baraj Göleti’nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından av tüfeğiyle vurulup kanadından yaralanan flamingo, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kanadındaki saçma nedeniyle uçamayan, oldukça yorgun ve bitkin olduğu görülen flamingo, tedavi edilmek üzere veterinere götürüldü.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2013 Perşembe, 16:18

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Gökpınar Baraj Göleti’nde bugün yaralı bir flamingo olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri, botla göle açıldı. Çevredeki vatandaşların ‘Muharrem’ adını verdikleri flamingoyu kurtarmak için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcadı.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından av tüfeğiyle vurulup kanadından yaralanan flamingo, ürktüğü için kendisini kurtarmaya gelen itfaiye ekibinden kaçmaya çalıştı. Bir süre kovalanan flamingoyu, itfaiye ekipleri zarar vermeden yakalamaya çalıştı. Yorgun ve bitkin olan kuş, daha sonra yakalandı. Botla kıyıya getirilen kuş, daha sonra olay yerine çağrılan Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği veterinerine teslim edildi. Flamingo, tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılacak.

Flamingonun göç yolu olan Çardak İlçesi’ndeki Acıgöl’e giderken, baraj göletine indiği ve bu sırada avcılar tarafından vurulduğu yaklaşık 10 gündür de yaralı şekilde gölette bulunduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı