REKLAMI GEÇ

Tarifsiz acının yorumsuz anlatımı

Tarifsiz acının yorumsuz anlatımı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde insan kaçakçıları tarafından şehit edilen Mustafa Uygun’un sözlüsü Burcu Yolcu’nun acısı dinmiyor. Yaşadıklarını iki ayrı fotoğrafla özetleyen genç kız, tarifsiz acının yorumsuz anlatımını yaptı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2016 Cuma, 09:26

Hatay’daki 39. Mekanize Piyade Tugayı’nın 2. Hudut Alayı’nda Uzman Çavuş olarak görev yapan Mustafa Uygun, Pamukkale Mahallesi’nde yaşayan Cevdet ve Kezban Uygun çiftinin üç çocuğundan birisiydi.

Bacağındaki bir rahatsızlık nedeniyle hava değişimine gelen uzman çavuş, babası, annesi, kız kardeşleri Hatice ve Merve ile özlem gidermişti. Bu arada Burcu Yolcu ile sözlendi. Geçtiğimiz haziran ayında izne geldiğinde de nişanlanacaklardı.

Ama olmadı… Görev sırasında insan kaçakçıları tarafından şehit edildi. Daha sonra basında boğazının kesilerek öldürüldüğüne dair iddialar yer aldı. Şehit, 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlanırken, Uygun Ailesi ve sözlüsü Burcu Yolcu, acılarıyla baş başa kaldı.

İKİ AYRI FOTOĞRAF
Sözlüsünü kaybetmenin verdiği acıyı dindiremeyen genç kız, en yakıcı paylaşımlardan birisini yaptı sosyal medyada. Bir fotoğraf güzel günleri anlatıyordu. Sözlüsü selam durmuş, onun sırtında da “yarim asker” yazıyordu. Son fotoğraf ise şehidin mezarı başından. Bu kez genç kızın sırtında “yarim kahraman bir şehit” yazısı yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı