REKLAMI GEÇ

DENİZLİLİ HAK ARAMADA YEDİNCİ

Başbakanlık İnsan hakları Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre başkanlığa yapılan başvuru çokluğuna göre iller sıralamasında Denizli 7. sırada yer alıyor. En çok şikayet edilen kurumların başında ise belediyeler bulunuyor!

/ DENİZLİHABER / 22 Aralık 2007 Cumartesi, 01:00

Denizli, yine ilginç bir sıralamada ilk ona girmeyi başardı. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 2004 yılından bu yana başkanlığa yapılan müracaatlar değerlendirildi. Buna göre Denizli son bir yılda başkanlığa en çok başvurunun gerçekleştirildiği ilk 20 il arasında 7. sırada yer alıyor.

Denizli yedinci sırada!

İstanbul, İzmir, Konya, Ankara, Kırıkkale ve Malatya’dan sonra yedinci sırada yer alan Denizli’yi, Samsun, Adana, Bartın, Şanlıurfa, Mersin, Bolu, Antalya, Erzurum, Trabzon, Giresun, Diyarbakır, Sivas ve Hatay takip ediyor.

İlk sırada Belediyeler Var!

Başkanlığa insan hakları ihlali konusunda en çok şikayet edilen kurumların başında ise belediyeler geliyor. Denizli Belediye Başkanlığı dahil olmak üzere ülke genelindeki birçok il, ilçe ve belde belediyelerini elinde bulunduran Ak Parti’nin Genel Başkanı Recep tayip Erdoğan’ın Başbakanlık birimlerinden biri olan İnsan Hakları Başkanlığı’na yapılan şikayetlerin başını partili arkadaşlarının başındaki kurumlar olduğunu söylemek de mümkün.

Belediyeleri yargı takip ediyor

Son bir yılda 492 başvuruyla listede birinci sırada yer alan belediyeleri, yargı, bakanlık, sağlık kurumları, emniyet, valilik, eğitim ve öğretim kurumları, ceza ve tutuk evleri, sosyal hizmetler kurumları, kaymakamlıklar, il özel idareleri, jandarma, özel sektör, banka, köy muhtarlıkları ve birlikler takip ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı