REKLAMI GEÇ

Denizlili mühendis yelkenliyle Atlantik’i aştı

Denizlili mühendis yelkenliyle Atlantik’i aştı

Denizli’nin Pamukkale Üniversitesi bünyesindeki Teknokent’te, ortağı olduğu Tersine Mühendislik firmasında AR-GE çalışmaları yapan Elektrik- Elektronik Mühendisi 45 yaşındaki Ali Boz, bir grup yabancı arkadaşıyla Güney Afrika’dan yelkenli tekneyle yola çıktı. 4 bin 100 mil yol yaparak Atlantik’i aşıp Brezilya’ya ulaşan Boz, “Yolculuğa çıkmamın nedeni çok sevdiğim ülkemde mutsuz olmam. Atlantik Okyanusu’nu geçerek kafamı dağıttım, rahatladım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2016 Perşembe, 11:12

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)
Denizlili mühendis Ali Boz, bir süre önce Kanada, ABD, Brezilya ve İngiliz uyruklu kendisi gibi deniz tutkunu olan kişilerle internet üzerinde tanıştı.

denizli-yelkeni-ile-atlantike-acildi-3

Daha sonra Güney Afrika’nın en uç noktası Ümit Burnu’ndan yelkenli tekneyle hareket edip, Atlantik Okyanusu’nu aşarak Brezilya’ya gitme kararı aldı. 25 Ocak Pazartesi günü Güney Afrika’nın Ümit Burnu’ndan yelkenli tekneyle hareket edildi. Ekip, dün Brezilya’ya ulaştı.

denizli-yelkeni-ile-atlantike-acildi-2

‘MUTSUZ BİR TOPLUM OLDUK’
Yolculuk esnasında Atlantik Okyanusu’nun güneyinde yer alan Saint Helena Adası’nda üç gün mola verdiklerini belirten Çılgın Türk Ali Boz, “Bu yolculuğa çıkmamdaki en büyük neden maalesef çok sevdiğim ülkemde mutsuz olmam. Kafamı dağıtmak için okyanuslara açıldım. Her gün terör olayları, şehit haberleri canımı fena yakıyor. Trafik kazalarında ölenler, doğal afetler, kısacası mutsuz bir toplum olduk. Atlantik Okyanusu’nu geçerek kafamı dağıttım, rahatladım. Şu anda Brezilya’da dinleniyorum. Türkiye’yle uçakla döneceğim” dedi.

denizli-yelkeni-ile-atlantike-acildi-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı