REKLAMI GEÇ

Devlet sokakta bırakmadı

Devlet sokakta bırakmadı

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sokakta ya da bulunduğu ev ortamındaki olumsuz şartlar nedeniyle, donma tehlikesi içerisinde olan vatandaşlardan 6’sını, Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli Valiliği, 2008/1 numaralı sokakta yaşayan kimsesiz ve evsiz kişilere yönelik bir genelge yayınladı. Genelge hükümlerini yerine getiren Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de sokakta veya bulunduğu ev ortamındaki koşullar nedeniyle donma tehlikesi yaşayabilecek durumda yaşamlarını devam ettiren kişilerden 6’sını, Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, gezici bir ekiple, sokakta kalan veya gayri sıhhi koşullara sahip konutlarında hayatlarını sürdürmeye çalışan vatandaşların tespit edildiğini söyledi. Altın, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Denizli Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden personellerin katılımı ile oluşturulan gezici ekibin yaptığı tespitlerde, sokağı mesken tutarak bunu bir yaşam biçimi olarak kabul eden, kurumsal bir hizmet almayı reddeden vatandaşların da bulunduğunu belirtti. Altın, “Her ne kadar ilimizdeki kolluk kuvvetleri ile bu kişileri hizmet almaya yönlendirsek de kişiler Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda kısa süreli olarak kalmakta ayrıldıktan sonra eski yaşam ortamlarına dönmektedirler. Halkımızın sokakta yaşayan veya gayri sıhhi koşullara sahip konutlarında yaşam mücadelesi vermeye çalışan kişilere karşı duyarlı davranarak başta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz olmak üzere diğer ilgili kamu kuruluşlarına yaptıkları tespitleri ihbar etmeleri gerekmektedir. Bu duyarlılık sokakta yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırarak ilimizde üzücü bir olayın yaşanmasını önleyecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı