REKLAMI GEÇ

Devlet yardım elini uzattı

Güney’e bağlı Cindere köyünde çocuk yaşta geçirdiği felç nedeniyle spastik özürlü olan ve elleri bağlı olarak yaşayan 40 yaşındaki Mehmet Ali Yörük’e, devlet sahip çıktı ve korumaya aldı.

/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2007 Cumartesi, 00:00

Çocuk yaşta geçirdiği felç nedeniyle spastik ve zihinsel özürlü olan 40 yaşındaki Mehmet Ali Yörük’e, devlet elini uzattı ve korumaya aldı. Güney’e bağlı Cindere köyünde, yıllarca elleri bağlı olarak yaşayan Mehmet Ali Yörük (40), göreve 4 gün önce başlayan Güney Kaymakamı Hüseyin Tekin tarafından Denizli İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne haber verildi ve yetkili kurum derhal harekete geçerek bir heyet gönderip Yörük’ü korumaya aldı.

Annesi ve ağabeyinin tarlaya çalışmaya gittiği zamanlarda Yörük’ü evlerinin önüne bağladığını tespit eden Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, hemen harekete geçerek şanssız Mehmet Ali’yi Denizli Devlet Hastanesine getirerek korumaya aldı.

Yaşanan olayla ilgili olarak açıklamada bulunan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın, “Bu tür olaylara karşı devletimiz çok hassas. Görevine yeni başlayan Güney Kaymakamı Hüseyin Tekin’den aldığımız ihbar sonucunda derhal Cindere köyüne giderek, yerinde tespit yaptık. Durum tespiti sonrasında Denizli Devlet Hastanesine getirip sağlık kontrollerini yaptık. Kütahya’daki Spastik Özürlü Bakım Merkeziyle yazışmalarımız devam ediyor. Olumlu sonuçlar aldığımız takdirde, Kütahya’da bünyesine uygun bir özel bakım merkezinde korumaya alacağız. Devletimiz, hiçbir şekilde bu tür kötü muamelelere izin vermeyecektir. Vatandaşlarımız bu tür durumlarda bizleri haberdar ederse, devlet olarak üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getiririz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı