REKLAMI GEÇ

DOÇEV Van’da

DOÇEV Van’da

Kurduğu Atık Yönetimi Sistemi ile atıkların değerlendirilmesi ve çevre sağlığı alanlarında aktif çalışmaları olan DOÇEV, Van’da çevre eğitim çalışmalarına katıldı.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2007 Pazartesi, 00:00

En önemli misyonlarından birisi doğal kaynakların dengeli kullanımı ve atıkların dönüşümünü sağlamak olan DOÇEV, kurduğu Atık Yönetim Sistemi ile her yıl yaklaşık 1000 ton atığı değerlendiriyor. 3 ton atık pil toplayarak çevre sağlığına katkı sağlıyor.

DOÇEV’in atık yönetimi konusunda geliştirdiği projeler AB, Dünya Bankası, REC-Türkiye, İngiltere Büyükelçiliği gibi uluslar arası kurumların çevre fonları tarafından da destekleniyor.

DOÇEV, diğer illerdeki atıkların değerlendirilmesi faaliyetlerine broşür, afiş, atık dönüşüm kutusu gibi materyallerle destek olurken, düzenlenen eğitim çalışmalarına katılarak bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor.

DOÇEV, Devlet Planlama Teşkilatı, SÜRKAL-Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel kalkınma Derneği ile ÇATAK-DER ortaklığında, Avrupa Birliği desteğiyle Van’ın Çatak ilçesinde yürütülen Çatak Çevresel Kalitesinin İyileştirme Projesi kapsamında, eğitim ve kamuoyu bilinçlendirme çalışmalarına destek verdi. Vakıf Müdürü Tarık Pilevne’nin katılımıyla 3 gün süren etkinlikte, yöredeki okullarda atık yönetimi ve atıkların değerlendirilmesi konularında konferanslar ve eğitim çalışmaları düzenlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı