REKLAMI GEÇ

Düğüne hazırlanırken evleri yandı

Düğüne hazırlanırken evleri yandı

Pamukkale’nin Karşıyaka Mahallesi’nde, evlilik hazırlığı yapan genç çiftin döşediği evde yangın çıktı. Taksitle alınan eşyalar kül olurken, “hayallerimiz de yandı” diyen 25 yaşındaki Fikret Katkıcı, şimdi nişanlısıyla birlikte uzanacak yardım elini bekliyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2014 Cuma, 11:12

Karşıyaka Mahallesi 2382 Sokak’ta, Katkıcı Ailesi’nin oturduğu binanın 3.katında 25 Temmuz’da yangın çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangın, düğün hazırlıkları yapan 25 yaşındaki Fikret Katkıcı’nın mutlu bir yuva hayalini de söndürdü. Taksitle alınan eşyalarla hayalini kurdukları evi döşeyen ve bir ay sonra yapacakları düğüne hazırlanan Fikret Katkıcı ile nişanlısı Ayşe Kaya, çaresizlik içinde “neden” diye soruyor.

35 YILLIK BİRİKİM
Baklan’ın Dağal Mahallesi’nden Denizli’ye göç eden 63 yaşındaki baba Ramazan Katkıcı, çıkan yangında 35 yıllık birikimi ile birlikte düğün hazırlığı yapan oğlu Fikret Katkıcı ile gelini Ayşe Kaya’nın çeyizlik eşyalarının da yandığını söyledi.
Katkıcı, sahibi olduğu üç katlı binayı inşaatlarda çalışarak yaptığını, son katını da düğün hazırlığı yapan küçük oğlu Fikret Katkıcı’nın oturabileceği şekilde düzenlediğini belirterek, “Bir ay sonra düğün yapacaktık. Oğlum taksitle çeyizlik eşya almıştı. Ancak yangında hepsi kül oldu.  Talep oldukça inşaatlarda çalışıyorum, oğlum ise asgari ücretle tekstilde çalışıyor. Daireyi yenilememiz, yeniden çeyizlik eşya almamız  mümkün değil. O nedenle yetkililerden ve yardımsever vatandaşlardan destek bekliyoruz” dedi.

“UMUTLARIM TÜKENDİ”
Meydana gelen yangınla birlikte sıcak bir yuva hayallerinin de yok olduğunu söyleyen Fikret Katkıcı, “Burası, iki kardeşim, annem ve babamın tüm birikimiydi. Binanın ilk iki katında hasar yok. Ancak, bir ay sonra düğünden sonra benim oturacağım kat kül oldu. Asgari ücretle çalışıyorum ve uzun zamandan beri düğün hazırlıkları yapıyorum. Taksitle aldığım çeyizlik eşyalarda yandı. Yangın yuva kurma hayallerimi de kül etti. 2-3 yıldan beri katın tadilatını yapıyor ve düğüne hazırlıyorduk. Bu daireyi yeniden oturabilecek hale getirmek bizim yıllarımızı alır” diye konuştu.
denizli-karsiyaka-mahallesi-yangin-hayalleri-yandi-ic

“KOMŞUMUN EVİNİ YAPTIRSINLAR YETER”
Sahip oldukları evi çok zor şartlarda yaptıklarını anlatan anne Dudu Katkıcı ise, “Yemedik, içmedik bu binaya yatırım yaptık. Tek istediğimiz çocuklarımızla beraber kendi evimizde oturmaktı. Artık tek arzumuz küçük oğlum Fikret’i de evlendirmekti. Onun hazırlıklarını yapıyorduk. Ancak yangın hepsini aldı götürdü. Üçüncü katta çıkan yangın alt katlara sıçramadı. Oralarda zarar yok. Ancak, komşumun evi zarar gördü. Pencereleri perdeleri yandı. O da bizimle birlikte tadilat yapmıştı. Benim yetkililerden, bari komşumun evini yapıversinler. Başka bir şey istemem” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı