REKLAMI GEÇ

Ege şivesiyle toplumsal sorunları ele alıyorlar

Ege şivesiyle toplumsal sorunları ele alıyorlar

Denizlili bir grup genç, toplumsal sorunları farklı bir yöntemle ele alıyor, farkındalık yaratmaya çalışıyor. Gençler, Ege şivesi kullanarak çektikleri kısa filmler ile kısa sürede ilgi odağı haline geldi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2016 Pazartesi, 11:30

Denizlili bir grup genç 2012 yılında başlayan maceralarını ısrarla sürdürüyor. Bir araya gelen ve “Ne diyor bunlar?” sorusu altında kısa filmler çekmeye başlayan gençler, hem toplumsal değerleri ayakta tutmaya çalışıyor, hem de yaşanan sorunlara farklı bir pencereden bakıyor.

Bazen trafikte herkesin başına gelen olayları ele alıyorlar, bazen de gündemin en çok tartışılan konularına farklı bir yaklaşım ortaya koyuyorlar. Onları ilgi odağı haline getiren özellikleri ise bunları yaparken kullandıkları Ege şivesi.

Hedeflerini ve bu süreçte yaptıklarını anlatan grup üyelerinden Selman Karaayvaz, filmlerinde toplumun kanayan yarası haline gelmiş konuları ele alarak farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Kısa filmlerinden milli ve manevi değerlere sahip çıktıklarını söyleyen Karaayvaz, egeye özgü şive kullandıkları için de ilgi gördüklerini kaydetti.

Şuana kadar çektikleri filmlerde, “trafikte sabırsızlık”, “gençliğin ruhsal yalnızlığı”, “dünya genelinde yapılan kutlamaların Anadolu insanındaki karşılığı”, “engellilere bir engel de sen olma”, “Facebook’ta değil gerçekte paylaş” konularını ele aldıkların belirten Karaayvaz, “Mahmut Özpek, Ali Binzat, Aziz Yılmaz, Burak Karaosmanoğlu, Enes Karaosman, Kazım Çallı, Ersu Uygur ve Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan bir grup arkadaşlarla birlikte kısa filmler çekiyoruz. Bu ekip herhangi bir kuruma ve ideolojiye ait değil. Yerel değerlerimizi tanıtmak fikriyle yola çıktık” dedi.

Yorumlar

Selman Karaayvaz   -  Bağlantı 11 Ocak 2016, 12:03

Öncelikle oluşturmayı amaçladığımız toplumsal farkındalık yolunda bizi haberlerine taşıyarak destek veren Denizlihaber ekibine teşekkür ederim. Böylelikle halkın sesi olduklarını bir kez daha gösterdiler. Herkesi bekliyoruz http://www.nediyorbunlar.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı