REKLAMI GEÇ

Emre Türkmen ödülünü aldı

Emre Türkmen ödülünü aldı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung işbirliğiyle düzenlenen ”2009 Yerel Gazetecilik Ödülleri’nde, fotoğraf dalında Türkiye birincisi olan Horoz Gazetesi muhabirlerinden Emre Türkmen, İstanbul’da düzenlenen törenle ödülünü aldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2010 Pazartesi, 16:31

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung işbirliğiyle düzenlenen ”2009 Yerel Gazetecilik Ödülleri’ töreni Crowne Plaza Old City Otel’de gerçekleştirildi. Türkmen, bu tür organizasyonların yerel basında görev yapan gazetecilerin teşvik edilmesi anlamında önemli olduğunu söyledi.

Ödül töreninde konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, ödülün bu yıl 12’ncisinin düzenlendiğini belirtti. Konrad Adenauer Stiftung ile işbirliklerinin eskiye dayandığını hatırlatan Erinç, vakıf ile birlikte sürdürdükleri yerel medya eğitim seminerlerin 54’üncüsünü yaptıklarını, katılım sertifikası olan gazetecilerin de 6 bin 500’ü aştığını anlattı. Türkiye’de hem yerleşim birimlerinin dağınıklığı, nüfus farklılıkları, hem de ekonomik gelişmişlik seviyesindeki uçurumlar nedeniyle yerel medyanın yayınını sürdürmesinin büyük ölçüde özveriyle bağlı olduğunun altını çizen Erinç, ”Bu nedenle yerel medyadaki meslektaşlarımızın başarıları daha da bir önem kazanıyor. TGC, Türkiye’de demokrasinin gelişmesinin yerelden, basının sorunlarının da yine yerel medyadan başlayarak çözüleceğine inanmaktadır” dedi.
Erinç, yerel gazetelerde haber bulma, hazırlama ve yayımlamanın yaygın basındakinden daha zor koşullarda gerçekleştiğini kaydetti. Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilcisi Jan Senkyr de TGC ile uzun yıllara dayanan başarılı bir işbirliklerinin bulunduğunu belirterek, yerel gazeteciliğin demokratik toplum için önemini kamuoyuna yerleştirmeyi amaçladıklarını anlattı. İletişim ve çoğulcu yapılanması olmayan bir medya ile demokrasinin düşünülemeyeceğini dile getiren Senkyr, özellikle yerelde iletişimin insanları en fazla etkileyen unsur olduğunu kaydetti.

ÖDÜLLER
TGC Başkanı Orhan Erinç, eski TGC Başkanı ve Milliyet Gazetesi yazarı Nail Güreli, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Ümit Kanoğlu, TGC Genel Sekreteri Celal Toprak, TGC Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz, Konrad Adenauer Stiftung Proje Yöneticisi Bekir Öncel, TGC Ankara Temsilcisi Taylan Erten, gazeteci Tümer Argın, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilli Girgin’den oluşan Seçici Kurul’un ”Fotoğraf” dalında Horoz Gazetesi’nde 30 Ekim 2009 tarihinde yayımlanan ”Yakışmadı” başlıklı fotoğrafıyla Emre Türkmen’i birinciliğe değer buldu. Batman Çağdaş gazetesinde 16 Şubat 2009’da yayımlanan ”Gazze Değil Batman” başlıklı fotoğrafıyla Reşat Yiğiz ise mansiyon ödülüne layık görüldü. ”Haber” dalında ise Batman Çağdaş gazetesinde 26 Haziran 2009’da yayımlanan ”Dokunursan Patlar” ve 7 Eylül 2009’da yayımlanan ”Mayın Haritası Skandalı” başlığıyla verilen haberle Arif Arslan birinciliğe, Görele Hürses Gazetesinde 13 Ekim 2009’da yayımlanan ”Ölümü Erteleyen Kadın” başlıklı haberiyle Ahmet Bilge de mansiyon ödülüne layık görüldü. Seçici Kurul, ”Sayfa Düzeni” dalında ödül vermeye değer bir çalışma bulamadı. Emre Türkmen ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilcisi Jan Senkyr’den aldı. Törende duygularını dile getiren Emre Türkmen, yerel basında görev yapan gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığını belirterek, bu tür organizasyonların onların teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi adına önemli olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı