REKLAMI GEÇ

Engellilere özel park

Engellilere özel park

Denizli Belediyesi, 55 mahalleye engelli çocukların kullanabileceği özellikte, içinde çocuk oyun grupları bulunan özel parklar yapacak.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2007 Pazartesi, 00:00

Denizli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, engelli çocukların da diğer çocuklar gibi kimsenin yardımı olmaksızın oynayabilecekleri, zorlanmadan kolaylıkla çıkılıp sallanabilecekleri ve kayabilecekleri özel parkların yapımı için kolları sıvadı.

Kentteki görme, işitme, bedelsel, zihinsel engelli gibi tüm engelli dernekleriyle görüşen müdürlük, bu kapsamda söz konusu derneklerden gelen talepler doğrultusunda çalışmalara başlayacak. Ayrıca, ülke genelinde engellilere yönelik yapılan parklar ve çocuk oyun grupları da inceleniyor. Gerek engellilerin talepleri ve gerekse diğer illerdeki uygulamaların değerlendirilmesiyle 55 mahallede engelli çocuklara yönelik parklar ve çocuk oyun grupları yapılacak. Böylece engelli çocuklar, evlerine en fazla 150 metre mesafedeki parklarda güven içinde oynayabilecek. Park ve Bahçeler Müdürü Serpil Fenli, engelli çocuklar için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. 55 parktan 3’nün yerinin tespit edildiğini ve kısa sürede yapımına başlanacağını ifade eden Fenli, ‘Barbaros Mahallesi, Sümer Koruluğu ve İncilipınar’da yapacağımız parkların yerlerini tespit ettik. En büyük engelli parkı İncilipınar Parkı içinde yer alacak. Buradaki engelli parkı, Türkiye’ye örnek olacak. Diğer 2’sini ise hızlı şekilde bitirip çocuklarımızın kullanımına sunacağız. Daha sonra diğer mahallelere geçeceğiz’ dedi. Denizli Belediyesi 2006’da, çocukların daha sağlıklı koşullarda oyun oynayabilmeleri için 80 yeni oyun grubu ve 150 oyun elemanı alıp kentteki çeşitli parklara monte etmişti. Böylece, sokak aralarında, cadde ortasında ya da apartmanların arasında oynamak zorunda kalan çocuklar, evlerinin önünde yapılan parklarda oynama olanağına kavuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı