REKLAMI GEÇ

Engellilerin gurur günü

Engellilerin gurur günü

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında temsili olarak Denizli 11. Piyade Tugay Komutanlığında 24 engelli bir günlük askere alındı. Temsili askerlik töreninde engelli vatandaşlar yemin töreni yaptı ve askeri eğitimden geçirildi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2007 Perşembe, 00:00

Engelliler Haftası yurt genelin düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Denizli 11. Piyade Tugay Komutanlığı da engelliler haftası nedeniyle 24 engelli vatandaşı askere alarak temsili askerlik yaptırdı.

Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte engelli vatandaşlar ilk olarak askerlik yemini etti. Yemin töreninde arkadaş ve silah tutan engelli vatandaşlar hep bir ağızdan yemin ederek, askerliğe ilk adımını attı.

İşitme engelli vatandaşlarında yemin ettiği törende, işitme engellilere beden dili ile Serpil Aşkın tarafından yemin andı tercüme edildi.

Yemin törenin ardından engeli askerler ve aileleri birlikte askeri malzeme müzesini gezdi. Burada komutanlar ile birlikte Atatürk ve Türk Bayrağı altında hatıra fotoğrafı çektiren engeli askerlerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Bir günlükte olsa vatani görevlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşayan 20 yaşındaki bedensel engelli Ali İmancı, vatani görevin her zaman kutsal olduğunu ve 15 ay seve seve vatani görev yapabileceğini söyledi.

56 yaşında bir günlükte olsa askerli görevini yapan bedensel engelli Mehmet Tatlıcı’da böyle bir imkanın kendilerine verilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Kızının tercümesi ile yaşadığı mutluluğu anlatan 48 yaşındaki işitme engellisi Süleyman Aşkın’da askerlik görevinin kutsal bir görev olduğunu ve arkadaşları ile bol bol fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı