REKLAMI GEÇ

“Farklılık Zenginliktir” yaz kulübü sona erdi

“Farklılık Zenginliktir” yaz kulübü sona erdi

Otizmli çocuklarla, normal gelişim gösteren çocukların bir arada eğitim aldığı ‘Farklılık Zenginliktir’ yaz kulübü sona erdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2018 Cuma, 16:16

Denizli Otizm Derneği Farklılık Zenginliktir Yaz Kulübü, renkli etkinliklere sahne oldu. Otizmli çocuklarla normal gelişim gösterenlerin bir arada eğitim aldığı 2 Temmuz’da başlayan yaz kulübü tamamlandı.

2 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve tersine kaynaştırma yöntemi uygulanan Farklılık Zenginliktir Yaz Kulubü’ne 24 öğrenci katıldı. Akranlarıyla birlikte olmanın keyfini yaşayan otizmli öğrenciler her gün farklı etkinliklere katılırken, normal gelişim gösteren öğrenciler de farklı olanla yaşama becerilerini geliştirdiler.

DOD Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Eğitim Uzmanı Burcu Bilik koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yaz kulübünde 4 öğretmen ve 13 yardımcı öğretmen görev aldı.

Çocuklar her gün gerçekleştirdikleri sanat etkinlikleri, oyun faaliyetleri, spor vb. rutin etkinliklerin yanı sıra haftada bir gün de Denizli Atlı Spor Kulübü’nde zaman geçirdiler. Burada da hem ata bindiler hem spor yaptılar hem de müzik ve dans eğitmeni Binnaz Sönmez Dursun ile oyun, dans ve yaratıcı hareket etkinlikleri gerçekleştirdiler.

Dernek olarak en gurur duydukları çalışmalardan birinin her yaz düzenledikleri yaz okulları olduğunu belirten Burcu Bilik, “Bu yaz okullarında, hem otizmli öğrenciler sosyal ve günlük yaşam becerilerini geliştiryorlar, hem de akranları farklılıklarla yaşamayı öğreniyorlar. Yardımcı öğretmenler de otizmli çocuklarla çalışma fırsatı bularak, kendi gelişimlerini destekleniyor, aileler için de nefes alma fırsatı oluyor. Bu yaz kulübünü gerçekleştirebilmemiz için bize katkıda bulunan bütün destekçilerimize ve gönüllülerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı