REKLAMI GEÇ

Formatör kursu başladı

Bilişim teknolojisi okul formatör öğretmeni yetiştirme kursu başladı. Müftü Ahmet Hulusi İlköğretim Okulu’nda başlayan kursa 30 kursiyer öğretmen katılıyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2007 Pazartesi, 00:00

Kursun başlaması dolayısıyla kursiyer öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, kursa katılan öğretmenlerin bilgi teknolojileri sınıflarının açılmasında, gelişmesinde ve bilgi teknolojileri alanında yaşanacak olan gelişmelerde önemli görevler üstleneceklerini söyledi. Değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmanın, değişen teknolojiyi yakından takip ederek ve bu teknolojilerden faydalanarak öğrencileri yetiştirmenin önemine işaret eden Ekrem Ekici, öğrencilerin yetiştirilmesinde teknolojinin bütün imkanlarından sonuna kadar yararlanılması gerektiğini söyledi. Devletin eğitim alanında çok büyük yatırımlar yaptığını ve okulların bilgi teknolojileri sınıflarına sahip olmaları konusunda son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini belirten Ekrem Ekici, “ Bir toplum hızlı gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmazsa ayakta kalamaz. Bizler de son yıllarda değişen teknolojiye ayak uydurmak için sık sık hizmet içi eğitimler düzenleyerek değişimleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’de son yıllarda bilgi teknolojileri sınıflarının açılması alanında önemli gelişmeler sağlandı. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve gençlerimize daha iyi bir eğitim verebilmek için bunlar yapılıyor. Bilgi teknoloji sınıfları ülkemizdeki eğitim seviyesinin yükselmesinde önemli katkı sağlayan bir gelişme” dedi.

Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı’nın amacı; öğretmenlerin eğitim-öğretim sürecinde bilişim teknolojisi araçlarını etkin ve verimli kullanmalarını sağlamak. Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı ile temel bilgisayar okuryazarlık bilgi ve becerisine sahip, elektronik ortamda ders programlarına ve öğrencilerin bireysel özelliklerine uygun etkinlikler oluşturabilen, oluşturduğu etkinlikleri öğrencileri ile eğitim ortamında uygulayabilen ve İnternet üzerinden meslektaşları ile paylaşmayı ilke edinmiş öğretmenlere rehberlik edebilecek bilişim teknolojileri formatör öğretmenlerinin yetiştirilmesi hedefleniyor. Toplam 180 saat üzerinden planlanan programın ilimizdeki ilk uygulaması 09.07.2007-17.08.2007 tarihleri arasında hafta içi 08.30-13.30 saatleri arasında Müftü Ahmet Hulusi İlköğretim Okulu bilgi teknolojileri sınıflarında yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı