REKLAMI GEÇ

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI ANKARA’DAYDI

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI ANKARA’DAYDI

Denizli Valiliği’nin organizasyonuyla düzenlenen, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi’nden ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi’nden toplam 30 kişinin katıldığı Ankara gezisi gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2010 Salı, 16:52

12 Nisan 2010 günü düzenlenen geziye katılacak gazi ve şehit yakınları 07.35’de Ankara uçağı ile Ankara’ya hareket ettiler. Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf’ı da ziyaret eden gazi ve şehit yakınları, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Dikmen Vadisi’ni de gezip görme imkanı buldu. Geziye, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar ile derneklerin üyeleri katıldı.

Heyet, Ankara’da ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda da bulunan heyet, rehber eşliğinde Anıtkabir’i gezerek sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Anıtkabir ziyaretinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçen heyeti, burada Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan karşıladı. Heyet üyelerine tek tek hoş geldiniz diyen Erdoğan, “Sizleri burada görmek ve ağırlamak benim için onurdur. Hepiniz Meclisimize hoş geldiniz” dedi. Heyete Meclis’in genel kurul salonu olmak üzere çeşitli bölümlerini gezdiren ve rehberlik eden Erdoğan, Mecli’sin yapısı ve çalışmaları hakkında heyet üyelerine bilgi verdi.

Bakan Kavaf da ziyaret edildi
TBMM ziyaretinin ardından heyet Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ı ziyaret etti. Bakan Kavaf, Başbakanlık merkez binada gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, her insanın vatanı için fedakârlıklarda bulunduğunu, ancak vatan için evladını şehit veren anne ve babaların mükâfatlarının çok daha kutsal ve mübarek olacağını söyledi. Her dönemin kendine özgü şartlarının bulunduğunu kaydeden Bakan Kavaf, “Bizi yetiştiren anne ve babalarımızın üstlenmiş olduğu sorumluluklar çektikleri sıkıntılar farklıydı bizimkiler farklı. Bizden sonrakilerinde mutlaka farklı olacaktır. Olaylara bu açıdan bakıp anlamaya çalışmalıyız” dedi. Bakan Kavaf, hayatı daha yaşanır kılmanın, hayata hoşgörü ile bakıp algılamakla mümkün olacağını kaydetti. Türkiye Muhrip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk de yaptıkları konuşmalarda Denizli’nin bir evladını bakan olarak görmekten son derece onur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, isteklerini Bakan Kavaf’a ilettiler. Hamdi Helvacılar ziyaretin anısına Bakan Kavaf’a ve Milletvekili Erdoğan’a şilt takdim etti.
Heyet daha sonra Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Ankara Kalesini de ziyaret ederek sergilenen eserler hakkında bilgiler aldılar. Heyet son olarak Dikmen Vadisi’ni ziyaret etti. Dikmen Polisevi’ndeki akşam yemeğinin ardından heyet uçakla Denizli’ye döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı