REKLAMI GEÇ

Bu gece Miraç Kandili

Bu gece Miraç Kandili

Denizli protokolü, yayınladıkları mesajlarla Miraç Kandili’ni kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2018 Perşembe, 14:43

OSMAN ZOLAN (Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı)
“Miraç Kandili gönüllerin aydınlandığı, manevi değerlerin güç kazandığı, paylaşma ve dayanışmanın arttığı mübarek bir gecedir. Miraç, tüm Müslümanlar için bir fırsat olup, ibadet, dua ve istiğfar ederek manevi duygularının arttığı mukaddes bir gecedir. Bu gecede insanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamber Efendimizin (S.A.V) kutlu ve mucizevi yolculuğunu idrak etmeye çalışmalı ve kendi iç muhasebemizi yaparak yarınımızı bugünden daha iyi olması için kendimizle yüzleşmeliyiz. Bu kutsal gecede ülkemizin bekası ve birlik beraberliğimizin daha da güçlenmesi için dua edelim. Bu gece kızgınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp tüm insanlığı tehdit eden terör, şiddet ve savaşın yerini barış ve huzura bırakması için dua edelim. Tüm bu vesilelerle ülkemizin, tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimizin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyorum.”

TURHAN VELİ AKYOL (Tavas Belediye Başkanı)
“Karanlık geceleri nurlandırdığı gibi karanlık kalpleri de nurlandıran, rahmet ve bereketin yeryüzüne yağmur gibi indiği Recep ayını uğurlamanın hüznünü, Miraca ve Şaban ayına kavuşmanın sevincini, mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Peygamberimiz (SAV)’in mucizevî bir yolculukla Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini, manevi açıdan en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Bu kutlu yolculuğu en iyi şekilde anlamalı, üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz. Bu mübarek gecede yapılacak olan samimi dua ve yakarışların İslam Alemi’nin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını diler, Miraç Kandili’nin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”

EKREM BAŞER (AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı)
“Dünyanın ve insanlığın geleceği için maddi refah ve ekonomik kalkınma kadar manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır. Bütün insanlığın selameti için iyiliği, dostluğu, kardeşliği ve merhameti arttırmaya çalışmalıyız. Kandil Geceleri milletimizin gönlünde bu yönde bir meşale oluşturan birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın arttığı çok özel gecelerdir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Mescid-i Aksa’dan Yüce Allah’ın (C.C) huzuruna yükseldiği gece olan mübarek Miraç Gecesi’nin ve Miraç Kandili’nin tüm insanlığa hayırlar getirmesini rabbimden diliyorum.”

YUSUF GARİP (MHP Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili)
“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, sadece gerçek imanla anlaşılabilecek büyük bir mucizedir. Bizler de bu hediyelerin şuurunda olarak, müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandil’ini bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz. Tüm insanlığın yaşamış olduğu sıkıntıların son bulmasına vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, Türk-İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı