REKLAMI GEÇ

Gıda günü kutlanıyor

Gıda ve beslemenin ne kadar önemli olduğu gıda gününde bir kez daha açıklandı. Beslenmenin ve gıdanın önemli bir konu olduğunu açıklayan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Birimi Doktoru Çağla Şaşmaz, beslenme konusunda araştırma ve yasaların çıkartılması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2007 Salı, 00:00

Dünya Gıda Günü ilimizde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Gıda ve beslenmenin önemi ise Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Birimi Doktoru Çağla Şaşmaz tarafından açıklandı. Dünya üzerinde milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiğini açıklayan Şaşmaz, 1943 yılında kurulan Dünya Gıda ve Tarım Örgütü ile açlıkla mücadele edildiğini belirtti.

Türkiye’nin bu örgütü ve çalışmaya 1943 yılında girdiğini belirten Şaşmaz, “ Beslenme, vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta kullanılması durumudur.” Bu tanımdan yola çıkarak elimizde bulunan sınırlı kaynaklarla ve doğru olarak beslenme yapabilmeyi öğrenmek çok önemlidir. Biz diyetisyenlerin görevi de işte budur. Dünya üzerinde tarımsal ürünlerdeki genetik çeşitliliğin dörtte üçü yok olmuştur. Tarıma dayalı yaşayan ülkelerin tarımsal politikalarını iyi planlayamaması nedeniyle dışa bağımlı duruma gelmeleri, hammadde sıkıntısı, ihracat gelirlerinin düşmesi ve buna benzer sorunlar nedeniyle ekonomik olarak fakirleşen toplumlar beslenme sorunlarını sıkça yaşamaktadır.”dedi.

Gıda ve beslenme konusunda çalışmaların yapılması gerektiğini de belirten Şaşmaz

“ Tarımda biyo çeşitliliği korumanın, bunun için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasının ve uygulanmasının, ülke çıkarlarımızı ve gıda güvenliğimizi koruyacak tarım politikaları belirlenmesinin önemi büyüktür. Bunu yaparken kamuoyu bilinçlendirilmesinin, devletten, ilgili kurumlara, sivil toplum kuruluşlarından tüketicilere kadar toplumun tüm kesiminin bu mücadeleye destek vermesinin gerekliliğine inanıyoruz.”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı