REKLAMI GEÇ

Görme engelliler navigasyon bekliyor

Görme engelliler navigasyon bekliyor

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Azmi Ermiş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce görme engellilere dağıtılmak üzere getirtilen navigasyon cihazlarının ihtiyaç sahiplerine neden dağıtılmadığını sordu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2014 Cumartesi, 15:37

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Ermiş, Engelliler Haftası kapsamında politikacıların engelli vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirip, bunları reklam amacıyla kullandıklarını, yılın bir haftasında engellileri hatırlamanın biriken problemlerin çözümüne yetmediğini söyledi.

Engellilerle birlikte boy boy fotoğraf çektirerek Engelliler Haftası’nı kutlayan politikacıları eleştirerek, “Engelliler reklam amacı olarak kullanılıyor. Yılın bir haftasında hatırlanmak yaşanan sorunları örtmeye yetmiyor. Evet gerek yasal düzenlemeler ile gerekse sosyal devlet anlayışı ile bir takım şeyler yapılıyor ve yapılmaya çalışılıyor. Ancak bu yeterli değil. Hala eksikliklerimiz var. Birilerini kızdırsa da biz bu eksiklikleri haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

 “TOPLUMDAN UZAKLAŞTIRILIYORUZ”

Yasal düzenlemeler ve sosyal devlet anlayışı ile bir takım şeylerin yapıldığını, ancak bu yeterli olmadığını, birilerini kızdırsa da bu eksiklikleri haykırmaya devam edeceklerini dile getiren Ermiş, “sosyal devlet” adı altında yapılan yardımları da eleştirerek, şöyle konuştu:

“Bugün bir ailede çiftlerin ikisi de engelli ise bakım ücreti ile birlikte 1.630 liraya varan para yardımı yapılıyor. Engelli yardımı alan bir aile bireyi artık iş aramaktan vaz geçti.  Biz engellilerin sırtımızda kene olmasını istemiyoruz. Onların üretime katılmasını ve toplum içerisinde yer almasını istiyoruz. Ayrıca, yeni çıkan Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili yasada, ortaöğretimlerde görme engelliler ile ilgili okullar kapatılacak. Söyler misiniz hangi okulda öğretmenler körler alfabesini öğrenecek ve görme engelli çocuklar eğitim verecek? Biz görme engelli okulların kapatılmasına ve kaynaşmalı eğitime karşıyız. Görmek engelli çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmeleri ve topluma kazandırılmaları için bu şart.”

“REKLAMLARI OYNAMAYIN!” 

Görme Engelliler Haftası ile ilgili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın imzasını taşıyan davetiyeleri de eleştiren Azmi Ermiş, “Programa bakıyorsunuz belediyenin düzenlediği herhangi bir etkinlik yok. Ama davetiyenin altında başkanın imzası var. Artık reklamları oynamayın bırakın. Gerçekten engelliler için bir şeyler yapmak istiyorsanız, bizim fikirlerimizi alın birlikte yapalım. Sorunlar ancak birlikte çözüme kavuşur” çağrısında bulundu.

NAVİGASYON CİHAZLARINI SORDU

Görme engelliler için hazırlanan “Gören Göz” projesi kapsamında, “elektronik baston” olarak da adlandırılan navigasyon cihazlarının dağıtımını beklediklerini de kaydeden Ermiş, bu cihazlardan Denizli’ye 190 adet geldiğinin duyurulmasına rağmen henüz dağıtılmadığını söyledi. Ermiş, “190 adet cihaz gelmiş. Ancak başvuru sayısı 120’de kaldığı gerekçesiyle cihazlar başvuru sahiplerine dağıtılmıyor. Böyle şey olur mu? Eğer bu cihazlar geldiyse ve görme engelli vatandaşlara verilecekse, başvuran her vatandaşa verilmeli. Neyi bekliyorlar anlayamadık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı