REKLAMI GEÇ

Güpegündüz kaçak av yaptılar

Güpegündüz kaçak av yaptılar

Gökpınar Göleti’ne bu kez Suriyeliler musallat oldu. Yasa ve kural tanımayan bohçacılar bu kez sürütme ağ ile avcılık yaparken görüntülendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2018 Cuma, 10:47

Kent merkezine en yakın avlak olan Gökpınar Göleti bohçacılardan kurtulamıyor. Daha önce yasak dönemde av yapanlar, boy ve limitlere uymayanlar, kurallarla sınırlanan olta ve iğne sayısını gözardı edenler ve bırakma tipi av yaparak alana çadır kuranlara tanık olan Gökpınar Göleti bu kez Suriyelilerin akıl almaz yöntemine sahne oldu.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri her ne kadar denetimler yaparak kaçak avcıların önüne kesmeye çalışsa da bu manzaraya engel olamadı.

Kısa süre önce gölden bir kilometre misine ağ çıkaran ekipler bu manzarayı hiç beklemiyordu. Genellikle kaçak avcıların gece gizlice suya serdikleri ağ sabah erken saatlerde toplanıyordu. Fakat Suriyeliler bu işi bir basamak öteye taşıdı.

GÜNDÜZ GÖZÜYLE SÜRÜTME AĞLA AV
Önceki gün bölgede av yapan Denizlili avcılar gördükleri manzara karşısında adeta şoke oldu. Bir grup Suriyeli gölete gelerek sürütme ağ ile avcılık yaptı. Gölette belli bir alanı zeminden itibaren tarayan Suriyeliler ikazlara da aldırış etmedi. O sırada kolluk güçlerinin bölgede bulunmamasından faydalanan Suriyeliler kısa sürede ağlarını toplayarak alanı terk etti.

Habitat için son derece tehlikeli olan sürütme ağlarla avcılık Türkiye’deki iç sularda çok uzun süredir yasak kapsamında bulunuyor. Her boyda balığın içine hapsolduğu ağlar aynı zamanda zeminde de hasara neden oluyor. Durumu gören Denizlili avcılar güvenlik güçlerine haber verse de kaçak avcıları yakalatamadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı