REKLAMI GEÇ

Gurbetçi gençler kültürlerini yaşayacak

Gurbetçi gençler kültürlerini yaşayacak

Avrupa Denizlililer Derneği, yurt dışında yaşayan 3. ve 4. neslin ülkelerine yabancı kalmamaları için kapsamlı bir proje geliştirdi. Projenin önemli ayaklarından birini oluşturan Denizli buluşmasını gerçekleştiren dernek yönetimi, 46 kişinin katıldığı Denizli gezisi organize etti. 3 gün ilimizde kalacak olan Avrupa’da yaşayan gurbetçi gençlere Denizli tanıtılacak, vatanları anlatılacak.

Metin Eltaş / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2016 Cumartesi, 15:06

Buluşma kapsamında gerçekleştirilen ilk etkinlik kahvaltı oldu. Colassae Otel’de gerçekleştirilen kahvaltıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Almanya Schleswing-Holstein Eyaleti Milletvekili ve Avrupa Denizlililer Derneği Başkan Yardımcısı Barış Karabacak, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Tuncel, aralarında Alman vatandaşlarının da bulunduğu gençler ile Almanya’dan basın mensupları katıldı.

denizli-avrupa-denizlililer-dernegi-pamukkale-ic-3

“HEDEFİMİZ DENİZLİ’Yİ TANITMAK”
Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, hedeflerinin Denizli’yi tanıtmak olduğunu belirterek, konuklar ile birlikte 3 gün Denizli’yi gezeceklerini söyledi. Türk kültürünü yurt dışında doğup büyüyen gençlere tanıtmak istediklerini anlatan İnceören, bu gezinin de projenin bir aşaması olduğunu kaydetti.

“GENÇLER ÜLKELERİNE YABANCI YETİŞİYOR”
Almanya Schleswing-Holstein Eyaleti Milletvekili ve Avrupa Denizlililer Derneği Başkan Yardımcısı Barış Karabacak ise 46 kişilik bir ekiple Denizli’ye geldiklerini belirterek, Denizli’yi hem gurbetçi gençlere, hem de yabancılara tanıtmak istediklerini kaydetti.

denizli-avrupa-denizlililer-dernegi-pamukkale-ic

Karabacak, “Şu anda yurt dışında gurbetçi gençlerden 3. ve 4. nesil yaşıyor, ülkelerine yabancı yetişiyorlar. Bu çalışmayı pilot proje olarak başlattık ve devam ettireceğiz” dedi.

“ÖN YARGILAR BAŞLADI”
Almanya’da Türkiye’ye karşı ön yargıların başladığını ifade eden Karabacak, “Bunu yok etmek istiyoruz. Türkiye’ye karşı oluşan korkunun yersiz olduğunu anlatmak istiyoruz. Bu projeyi de bu nedenle önemsiyoruz. Önce kendi gençlerimizden başlayarak, Türkiye’yi, Denizli’yi en iyi ve en doğru şekilde anlatmak istiyoruz. Zaman birlik zamanı, ancak birlikte hareket ederek ön yargıları yok edebiliriz. Bunun için de yakın olmak gerekiyor. Uzaktan bakarak, adım atmayarak ön yargılar ortadan kaldırılamaz” dedi.

denizli-avrupa-denizlililer-dernegi-pamukkale-ic-2

“KÖKLERİNİ UNUTANLAR YOK OLURLAR”
İnsanların özünü unutmaması, köklerinden kopmaması gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bunu yapmayanların, geçmişini unutanların yok olmaya mahkum olduğunu kaydetti.

Başkan Zolan, “Ne olduğumuzu, nereden geldiğimizi bilmeliyiz. Ancak, bulunduğumuz, yaşadığımız yere de uyum sağlamalıyız. Kimliğimizi unutmadan, kurallara uyarak, uyum sağlayarak hedeflerimize ulaşabiliriz” dedi

“Denizli ile gurur duyabilirsiniz” diye konuşan Başkan Zolan, “Denizli kadim bir şehir. Dünyada tek olan Pamukkale’ye sahip, 3 kilometrelik mesafede kırmızı su var. Bu bölge termal tedavi için de çok uygun. Denizli aynı zamanda bir sanayi şehri, tekstilde Türkiye’yi temsil ediyor. Tarımsal yelpazesi geniş, tropikal ürünler dışında her türlü ürün alınabiliyor” dedi.

Konuşmaların ardından gençlerin sorularını da yanıtlayan Başkan Zolan, kahvaltı sonrasında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, Almanya’dan gelen basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

denizli-avrupa-denizlililer-dernegi-pamukkale-ic-1

“TRAVERTENLERE HAYRAN KALDILAR”
Organizasyonun ikinci bölümünde ise yurt dışından gelen gençler travertenleri gezdi. Tarihi dokuya hayran kalan gençler, travertenlerde su ile temas etti, unutamayacakları bir gün yaşadı.

ANONS

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı