REKLAMI GEÇ

Hocayı devlet adamları yalnız bırakmadı

Denizli’de yaşayan ve birçok kişiye Kur’an-ı Kerim öğreten 102 yaşındaki Mehmet Kara’nın cenazesine bir vali bir de milletvekili katıldı. Din hocasının cenaze törenine katılan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin eşinin arkadaşının yakını olduğu için törene katıldığını öne sürerken, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ise köylüsü olduğu için törene katıldığını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2007 Pazartesi, 01:00

Aşağışamlı Beldesi’nde ikamet eden ve ilimizde yaşayan bir çok kişiye Kur’an-ı Kerim öğreten 102 yaşındaki Mehmet Kara Hoca’nın cenazesine bir vali yardımcısı ile bir milletvekilinin katılması akıllarda soru işareti bıraktı. Aşağışamlı Beldesi’nde bulunan ve bölgedeki insanlar tarafından din hocası olarak tanınan Kara’nın hafta sonu Delikliçınar Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ile CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur da katıldı.

‘Eşimin arkadaşının tanıdığı’

Din görevlisi Mehmet Kara’nın cenaze törenine eşinin tanıdığının yakını olması nedeni ile katıldığını belirten Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, “Eşim Denizlili olması nedeni ile Denizli’de çevresi bulunuyor. Eşim doktor. Eşimin bir arkadaşının tanıdığı olduğu için ben de hafta sonu cenaze törenine normal kıyafetim ile katıldım. Milletvekilimizde orada idi. Mehmet Kara ile bir yakınlığım veya ne görev yaptığı konusunda bir bilgim yok. Sadece dediğim gibi eşimin yakın arkadaşının tanıdığı olduğu için katıldım” dedi.

‘Köylüm onun için katıldım’

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ise cenaze törenine kendi köylüsü olduğu için katıldığını belirtti. Din görevlisi Mehmet Kara’yı uzun yıllar tanıdığını belirten Ertemur, “ Mehmet Kara benim köylümdür. Bir milletvekili olarak kendi köylümün cenaze törenine katıldım.”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı