REKLAMI GEÇ

İhraç edilen FETÖ karşıtı Dikmen Onat gözyaşlarını tutamadı

İhraç edilen FETÖ karşıtı Dikmen Onat gözyaşlarını tutamadı

Resmi gazetede yayınlanan listede yer alan isimlerden bazıları eğitim camiasında resmen şok etkisi yarattı. Keza onlardan en önemlisi ise, TÖS Genel Başkanı Dikmen Onat. Denizlihaber.com’a göz yaşları içinde konuşan Onat, “Açığa alındığımda bir yanlışlık oldu herhalde diye düşündüm. Resmi gazetede adımı görünce şok geçirdim. Fetullahla yıllardır verdiğim mücadele ortada, içim boşalmış gibi hissediyorum: N’apacağımı bilmiyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2016 Cumartesi, 08:40

Türkiye gibi Denizli de, dün gece geç saatlerde yayınlanan Resmi Gazete ile resmen görevden atılan kamu personelinin açık isimlerinin bulunduğu listeleri konuşuyor. Denizli’de en fazla ihracın gerçekleştiği milli eğitim camiasının gündeminde ise solcu ve sosyal demokrat oldukları bilinen isimlerin de FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında yürürlüğe konan 672 Sayılı KHK nedeniyle ihraç edilmeleri.

Bu isimlerin başında en çok şaşkınlığa yol açan isimse, Türkiye Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Dikmen Onat var. Sol kimliği ile Denizli’nin eğitimdeki sendikal hareketin en önemli sembol isimlerinden biri olan Onat, önce açığa alındı ve resmi gazetenin dünkü sayısında yayınlanan 672 sayılı KHK kararıyla da görevden atıldı.

HAYATI GERİCİLİKLE MÜCADELE İLE GEÇTİ
Yalnız Denizli’de değil Türkiye’de eğitim alanında verdiği sendikal mücadele ile yakından tanınan Dikmen Onat, Eğitim İş’in Denizli’deki kurucu ismi. Uzun yıllar Denizli temsilciliği yapan ve sendikanın Denizli’de örgütlenmesini sağlayarak şube konumuna geçmesini sağlayıp ilk dönem başkanlığını da yürüten Onat, o yıllar kendisini hedef gösteren FETÖ’nün yayın organı Zaman Gazetesi’ne de dava açıp, kazanmıştı. Gericiliğe ve cemaatlere karşı etkin mücadele konusunda verdiği mücadele eğitim camiası tarafından yakından bilinen Onat, geçtiğimiz yıllarda Eğitim İş’ten ayrılıp Türkiye Öğretmenler Sendikası oluşumu içine girmiş, bir süredir de bu sendikanın 1 numaralı ismi olmuştu.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE YANIT VERDİ
Denizlihaber.com haber merkezinin telefonla ulaştığı Dikmen Onat, ihraç kararı ile ilgili duygularını gözyaşları içinde anlattı. 15 Temmuz sürecinden kısa bir süre sonra açığa alındığını dile getiren Onat, “Bir yanlışlık oldu herhalde diye düşündüm. Beni çağıracaklar, ifademi alacaklar, ben de kendimi, verdiğim mücadeleyi anlatacağım. Ve bu yanlış düzelecek diye bekledim” diyen Onat, resmi gazetede yer alan listede adını görünce resmen şok geçirdiğini söyledi. Onat’ın sorularımızı yanıtlarken gözyaşlarına boğulurken, kelimeleri toparlamakta zorlandığı gözlendi.

HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM
Şu an izlemesi gerektiği yol hakkında hiçbir şey bilmediğini ve çok çaresiz olduğunu anlatan Onat, “Gücüme gidiyor. Yıllardır Fetullah ile mücadele eden bir sendikacıyım. Ve şu an ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Avukat arkadaşlarımla konuşuyorum onlar da bilmiyor. Sendikadaki arkadaşlarımız konuyu araştırıyorlar, onlar da bilmiyor. Kendimi çok kötü hissediyorum. İçim boşalmış gibi..” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı