REKLAMI GEÇ

İstilacılara karşı avlanacaklar

İstilacılara karşı avlanacaklar

DENOLDER istilacı tür olan ve avcıların İsrail Sazanı diye adlandırdığı türe karşı savaş açtı. Yarın 100 avcı en çok istilacıyı yakalamak için yarışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2016 Cuma, 15:20

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği, istilacı türlere karşı yarışmalı savaş açtı. Dernek; avcıların İsrail Sazanı olarak adlandırdığı carassius gibelo türü istilacı türün avlanmasını teşvik ederek göldeki diğer balık türlerini koruma, avcılık bilincinin yaygınlaştırılması ve avlakların korunması amacı ile etkinliği gerçekleştirdiğini duyurdu.

Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayacak balık tutma yarışmasında ikişer kişiden oluşan 50 ayrı takım 24 saat süre ile av yapacak.

Avın sona ermesinin ardından kilo olarak en fazla balığı yakalayan ilk üç ekip hediyelerle ödüllendirilecek.

Ayrıca katılımcılar arasında yapılacak çekilişle hediyeler dağıtılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi avlakta çevre düzenlemesi çalışmalarını tamamladı. Katılımcılara yemek ikramında bulunacak olan Büyükşehir Belediyesi ile birlikte DAM Türkiye Distribütörlüğü de yarışmanın destekçileri arasında yer alıyor.

DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı, Denizli’de ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerine değinerek, “Bu yarışmayı gelenekselleştirmek istiyoruz. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Amacımız avcılık bilincini yaygınlaştırmak, avlaklarımızı korumak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı