REKLAMI GEÇ

İtfaiyeci robot

İtfaiyeci robot

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyan Sidar Atabey, yangın söndüren robot yaptı. Üzerindeki algılayıcılar sayesinde harekete geçen robot alevlere su ve köpük püskürterek söndürebiliyor. Atabey, minyatürünü ürettiği robotun daha büyük boyutlarının da yapılabileceğini söyledi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2014 Pazar, 15:10

Pamukkale Üniversitesi ve Teknokent işbirliği ile düzenlenen 8. Bilimsel Proje Şenliği’nde PAÜ öğrencileri, ülek geleceği adına umut verici projelerini sergiledi.

PAÜ Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Sidar Atabey’in, tasarlayarak ürettiği robot ise şenliğin en çok ilgi çeken projelerinden biri. Her türlü zorlu alanda ilerleyebilen ve yangına anında müdahale eden robot, gelecekte itfaiyecilerin kullanacağı önemli bir buluş olarak değerlendiriliyor.

Atabey, bu proje ile yangınlarda itfaiye çalışanlarının zarar görmesini engellemeyi amaçladığını, müdahalenin mümkün olmadığı durumlarda yangının bu robotla söndürülebileceğini ifade etti. Atabey, “Bu projeyi, ülkemizde ve dünyada yaşanan yangın olaylarından yola çıkarak hazırladım. “Yangın Söndüren Robot” projemizde kullandığımız, cihazlar sayesinde robotumuz yangın olan ortama girdiği zaman, algılayıcılar sayesinde ilerleyerek yangına alevlere ulaşıyor. Isı algılayıcıları sayesinde tespit ettiği alevlere, su ve köpük püskürterek söndürüyor. Benim yaptığım model, minytür boyutlarda. Ama daha büyüğünü yapmak da mümkün” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı