REKLAMI GEÇ

İzciler günü kutlandı

İzciler günü kutlandı

21 Şubat Dünya ve Türkiye İzcilik düşünce haftası ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama, 73 okuldan etkinliğe katılan ve yaklaşık 10’ar kişilik gruplardan oluşan öğrencilerin, Belediye binası önünde izci çadırı kurmasıyla başladı.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2008 Perşembe, 01:00

Dünya ve Türkiye İzcilik düşünce haftası etkinlikleri kapsamında ilimizde gerçekleştirilen kutlamalara Denizli merkez ve ilçelerden yaklaşık 800 izci katıldı. Denizli Belediyesi önünde 73 Okul’dan yaklaşık 10’ar öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte öncelikle izci çadırları açıldı.

Asıl amacımız izcilerin karşılıklı ve düzenli olarak yazışmaları ve birbirlerini düşünmeleridir diyen İl İzci Kurulu Başkanı Osman Gülel, “1955 yılında yapılan 30. Dünya İzcilik Konferansında ‘Düşünce günü’ Dünya Düşünce günü olarak değiştirilmiş ve bugünkü son durumu almıştır. Okullarımızda ki sosyal faaliyetlerden en önemlisi öğrencilerimizin de içerisinde olduğu izcilik faaliyetleridir. İzcilik, milliyet, ırk, inanç ayrımı gözetmeksizin, herkese açık politik olmayan gönüllü ve üniformalı bir gençlik hareketidir. İzcilik de çevrecilik gibi gönüllülük ister. İzcilik, doğayı korumada her zaman etkin olmak ve dünya çapında çevre sorunlarına çözüm bulmada yardımcı olmaktır. Dünya’da izciliğin 100. yılını ülkemizde ise 95. yılını kutladığımız bu yılda, izcilik çalışmalarımız ile Denizli’yi ülke genelinde ilk sıralara çıkarmak, 73 olan izci ünite sayımızı artırmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak öncelikli hedefimizdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çardak Merkez İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından oynanan ‘Silahını Vermeyen Asker’ gösterisi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Büyük beğeni toplayan oyunun akabinde öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Gerçekleştirilen etkinliklerin ardından minik izciler, Denizli Valiliğine kadar izci yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı