REKLAMI GEÇ

K TÜRÜ BELGE SAHİPLERİNE MÜJDELİ HABER

K TÜRÜ BELGE SAHİPLERİNE MÜJDELİ HABER

K Türü Yetki Belgesi alma şartı hafifletildi. K türü yetki belge ücretlerinde de indirime gidildiği yeni yönetmeliğe göre, asgari kapasiteyi sağlayan araçların 20 yaşından küçük olması zorunluluğu kaldırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2018 Perşembe, 11:57

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, sektör kuruluşlarının TOBB ve Denizli Ticaret Odası’nın da aralarında olduğu STK’lardan aldığı görüşler doğrultusunda hazırladığı Yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre K1 yetki belgesi almak için 30 ton olan asgari kapasite şartı 25 tona, şirketlerde ise 110 ton olan asgari kapasite şartı 50 tona düşürüldü. Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı için gerekli olan K3 yetki belgesi kapasite şartı da 45 tondan 35 tona düşürüldü.

Yeni yönetmeliğe göre K1 yetki belgesi ücreti 24.307 TL’den 10.000 TL’ye, K2 yetki belgesi 12.152 TL’den 10.000 TL’ye, 12.152 TL olan K 3 Yetki Belgesi ücreti ise 5.000 TL’ye düşürüldü. Öte yandan K1* yetki belgesi ve K2* yetki belgesi ücretleri 2.500 TL olarak değiştirildi. Muayene nedeniyle düşen araçların yeniden ilavesi ve yetki belgesinin yenilenmesi esnasında alınan taşıt kartı ücreti de 112 TL’den 60 TL’ye düşürüldü.

DTO’NUN GÖRÜŞLERİ DE ALINMIŞTI
Yeni yönetmeliği değerlendiren Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yeni düzenleme sayesinde ülke genelinde şehirlerarası nakliye faaliyetinde bulunabileceklerini de belirterek, “Eski Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ndeki asgari kapasiteyi sağlayan araçların 20 yaşından küçük olması zorunluluğu kaldırıldı. Yetki belgeleri iptal edilen ya da yenileme hakkını kaybeden firmalara, yönetmelikte öngörülen şartları sağlaması ve yetki belgesinin ücretinin yüzde 50’sini ödemeleri halinde yeni belge alma hakkı tanındı” dedi.

Başkan Erdoğan, K Türü Yetki Belgesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenlerin Denizli Ticaret Odası’na başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı