REKLAMI GEÇ

Karayolları işçileri grevde

Karayolları işçileri grevde

Karayolları 27. Şube Şefliği’nde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 95 işçi, maaşlarını geç aldıkları ve mesai ücretlerinin kesildiği gerekçesiyle bugün işe gitmeyerek grev yaptı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2015 Çarşamba, 11:18

Karayolları işçileri greve gitti. Karayolları 27. Şube Şefliği’nde taşeron firma bünyesinde çalışan 95 işçi, maaşlarının geç ödendiği gerekçesiyle işe gitmeyerek grev yaptı. Karayolları’nın dinleme salonunda bekleyen işçiler, yalnızca Denizli’de değil, Aydın, Manisa, Muğla, İzmir Merkez Şube ve Ödemiş gibi aynı firmanın sorumlu olduğu bölgelerde de aynı sorunların yaşandığını belirttiler. İşçiler, mesai ücretlerinin de kesilmesinden dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler.

denizli-karayollari-taseron-isciler-grev-ic-1
“MESAİ VE İZİN HAKLARIMIZ DA GASP EDİLİYOR”
Her ayın 15’inde maaşlarını almaları gerekirken, taşeron firmanın “Para yok” mazeretiyle geç ödeme yaptığını söyleyen İşçi Bekir Karul, “Bugün ayın 22’si ve biz Mart ayı maaşlarımızı hala alamadık. Ayrıca, kış aylarında günlerce gece gündüz kar temizleme çalışması yaptık. Evlerimize gidemedik, 80 saat mesaisi olan arkadaşlarımız var. Ama 80 saat mesai ücreti alamıyoruz. 20 saat mesai veriyorlar, 60 saat izinli sayılıyoruz. Her geçen yıl mesai ücretlerimiz de düşüyor. Yaşanılan sorun taşeron sonudur. Taşeron firma, daha fazla kar edebilmek için, bizim can güvenliğimizden, sağlığımızdan, mesaimizden kesiyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek sorunlarını dile getirdi.

30 NİSAN’DA SÖZLEŞME SONA ERİYOR
Karayollarında en eskisi 15 yıl olan işçiler, işsiz kalma endişesi de taşıyor. Çünkü taşeron firma ile Karayollarının bir yıllık sözleşmesi 30 Nisan’da sona eriyor. Yeniden işe alınıp alınmayacakları belli değil. “Her yıl nisan ayında biz bu sorunu, endişeyi yaşıyoruz. Sinirlerimiz, ruh sağlığımız bozuluyor” diyen işçiler, yetkililerin çare bulmasını istediler.

“HAKLARINIZ YANMASIN”
Yol-İş Sendikası Denizli Şube Sekreteri Hikmet Öncel, işçilerle görüşerek grevden vazgeçirmeye çalıştı. İşçilerin kazanılmış haklarının ve kıdem tazminatlarının yanmaması için işbaşı yapmalarını isteyen Öncel, “Firma ile yapılan sözleşme gereği, bir gün işe gitmemeniz işten çıkarılma ve kıdem tazminatlarınızın ödenmemesi anlamına gelir. Firma yetkilileri, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde para olmadığı için ödeme yapamadıklarını söylüyor. Genel Müdürlük ile görüşmeler devam ediyor. Çözmeye çalışıyoruz” dedi.

denizli-karayollari-taseron-isciler-grev-ic
“CHP’LİLER DESTEK VERDİ”
Taşeron işçilere, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ile partililer de destek verdi.

Yorumlar

vatandaş osman   -  Bağlantı 22 Nisan 2015, 12:28

taşeronlaşma iyidir iyiii.neden grev yapıyorsunuzki? çoğunuz torpille iş başı yaptınız.işe alınırken işe giriş evraklarınızı okumadınız mı? insan gibi değil köle gibi çalışacağız diye…..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı