REKLAMI GEÇ

KARİYER GÜNLERİ SÜRÜYOR

KARİYER GÜNLERİ SÜRÜYOR

Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen ve “Bilişim Gelişim Değişim” temalı Kariyer Günleri 2010, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök ve Hp Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar’ın söyleşileriyle başladı.

/ DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2010 Çarşamba, 17:22

PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk ana oturumda konuşmacı olarak Ertuğrul Özkök katılırken Vali Yardımcısı Hail İbrahim Ertekin, Rektör Vekili Prof. Dr. İnan Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci izledi.

Kariyer Günleri’nin açılışında konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. İnan Özer, günümüzde eğitim gören öğrencilerin kendilerine göre çok daha şanslı olduğunu dile getirerek, meslek seçimi konusunda ailelerin eskiden çok daha etkin olduğunu, şimdilerde öğrencilerin meslek seçiminde daha sağlıklı tercihlerde bulunabildiğini söyledi. Özer, bu kapsamda mesleğe adım atmadan önce iş dünyasından çeşitli sektörlerden kişileri, öğrencilerle bir araya getirerek, onların deneyimlerinden faydalanma ve sohbet etme fırsatını amaçladıklarını ifade etti. Üniversite olarak yeni bir yapılanma içine girdiklerini ifade eden Prof. Dr. Özer, artık öğrencilerin farklı bölümlerden de dersler alabileceğini ve bu sayede farklı alanlarda da gelişimlerine katkı sağlayabileceklerini hatırlattı. Üç gün sürecek olan bu etkinliğin öğrenciler için faydalı olmasını dileyen Prof. Dr. İnan Özer, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından alkışlarla sahneye gelen Gazeteci Ertuğrul Özkök, kendi hayat hikâyesinden bölümler sunarak, fakir bir mahallede doğumundan bugüne kadar hayatında kariyerini etkileyen süreçleri öğrencilerle paylaştı. Özkök, son dönemlerde bilişim imkânlarının çok daha arttığına ve gelişimin çok daha hızlı olduğuna değinerek, bu konuda facebook ve google’ın kuruluş hikayelerine yer verdi. Ertuğrul Özkök, Türkiye’nin önümüzdeki 20 yıl içinde Avrupa’nın önde gelen 4-5 ülkesi arasına gireceğine inandığını söylerken, “Manasız tartışmalar, ayrışmalar çözülecektir. Ülkemize güvenin, ihtirasla yürüyün. İçinizdeki cevherin biri tarafından fark edilmesini beklemeyin. Marka olabilmek çok önemlidir. İnsanın hayatı boyunca en iyi yönetmesi gereken marka ise kendi adıdır” diye konuştu. Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, konuşmasının ardından konuklardan gelen soruları yanıtladı. Daha sonra Rektör Vekili Prof. Dr. İnan Özer, Gazeteci Ertuğrul Özkök’e günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.

İkinci konuk HP Genel Müdürü Urçar
Günün ikinci ana oturumunda PAÜ, Hp Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar’ı konuk etti. Urçar, iş dünyasındaki deneyimlerini, kariyer planının nasıl olması gerektiği konusunda öğrencilere bilgiler verdi. Öğleden sonra düzenlenen oturuma Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim Karabacak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Kariyeri yaşam boyu süren deneyimler, beceriler, geçişler ve kişilik değişimi dizisi olarak tanımlayan Urçar, kariyer gelişimini sürekli öğrenme, öz denetim- yönetim, zor işlerin üstesinden gelebilme olarak sıraladı. Öğrenmenin kariyer planlamasında önemli bir unsur olduğuna değinen Urçar, kariyer planlamada öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Kişinin hedeflerini net olarak belirlemesinin gerekliliğini vurgulayan Urçar, hedefler konusunda çalışma performansının ve yaptığı işi severek, alkış beklemeden yapmasının kişinin kariyeri açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi. Söyleşinin ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Program, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim Karabacak’ın Serdar Urçar’a günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi. Kariyer Günleri’nin ilk gününde ayrıca Medimix Genel Müdürü Dr. Salih Hakkı Kumuşoğlu, PAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine “Küresel tıp ve tekno-hekimlik” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

KARİYER GÜNLERİ’NDE 2. GÜN YOĞUNDU

Pamukkale Üniversitesi’nde Kariyer Günleri tüm hızıyla sürüyor. Yerleşkede, merkez ve ilçe meslek yüksekokullarında bir çok önemli konuğun ağırlandığı ikinci gün etkinliklerine akademisyen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kariyer Günleri’nin ikinci günü Pamukkale Turizm AR-GE Başkanı Müge Bababalım Başkan’ın söyleşisiyle başladı. “Markalaşma ve inovasyon” konusunda önemli açıklamalarda bulunan Bababalım Başkan, öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.

“AB ve kariyer” konusunda konferans veren Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri Bülent Uygun, ekibiyle birlikte katıldığı toplantıda öğrencilerle sohbet etme imkanı buldu. Soru-cevap şeklinde geçen toplantıda fikir alışverişleri yapıldı.

Kariyer Günleri’nin bir diğer önemli konuğu olan Garanti Bankası İnsan Kaynakları İşe Alım Yetkilisi Hilal Sarıalioğlu ise, banka hakkında genel bilgilendirmede bulunduktan sonra bankacılık ve istihdam konularında açıklamalar yaptı.

Başbakanlık Müsteşarlığı Başkanlık Danışmanı Prof. Dr. Sadık Kemal Tural, “Kültür, edebiyat ve eğitimde kariyer gelişimi” konulu bir konferans verdi.

Teknik Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen organizasyonda ise “Ekonomide teknoloji ve ve mesleki eğitimin yeri” konulu konferans verildi. Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim Karabacak’ın oturum başkanlığı yaptığı konferansa MEB Şube Müdürü İbrahim Ertan, Halil Öztürk Otomotiv Ltd. Şti. yetkilisi Polat Öztürk, Mozaik Bilgisayar yetkilisi Yılmaz Çelebi ve DESAT Ltd. Şti. yetkilisi Atilla Yılmaz konuk olarak katıldı.

DENTAŞ Ambalaj ve Kağıt İnsan Kaynakları Yönetmeni Armağan Gürel “Başarıya götüren mülakatlar”, İş ve meslek danışmanı Vural Koş ise “İş arama becerilerini geliştirme” konularında söyleşiler gerçekleştirdi.

Günün sonunda ise www.kariyer.net tarafından “Böyle kariyer olmaz” adlı mini tiyatro gösterisi sahnelendi.

Kariyerde 3. gün
Pamukkale Üniversitesi Kariyer Günleri’nin üçüncü gününde,yani 13 Mayıs’ta önemli konukları ağırlayacak. TMMOB-TTB Oda başkanları, Erbakır İnsan Kaynakları Birimi, Gelir İdaresi Daire Başkanı Nazmi Karyağdı ve grup başkanı İsmail Tekkoyun, işadamı Hasan Tekin Ada ve Kadir Kameroğlu ile Mikro Cerrahi Hastanesi’nden uzman Fzt. Firdevs Kul kariyer günlerinin son gün konukları olacaklar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı