REKLAMI GEÇ

Kendi acısını unuttu teröre meydan okudu

Meydana gelen depremlerin ağır hasara yol açtığı Çameli’de, bir süredir yaşamlarını çadırda geçiren vatandaşlar, terörü protesto için sokaklara döküldü.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2007 Cuma, 01:00

17 Ekim’deki ilk depremden bu yana 20 kez sallanan ve şiddetli sarsıntılarla evlerine giremeyen Denizli’nin Çameli ilçesi halkı depremi unuttu, terörü protesto için ilçe merkezinde gerçekleştirilen “Terörü protesto ve lanetleme mitingine” katıldı. Çameli’de dün(2 Kasım) saat; 13.30’da düzenlenen Terörü Protesto mitinginde 4 bin kişinin üzerinde bir kalabalık yürüdü. Çameli Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi öncülüğünde tüm siyasi partilerin ilçe teşkilatlarının da desteği ile organize edilen miting baştan sona “Terör, PKK ve Destekçilerini” protesto eden sloganların atıldığı bir gösteri şeklinde geçti. 29 Ekim’deki 5.1, 30 Ekim’deki 4.4 ve 1 Kasım’daki 4.5 şiddetindeki sarsıntılar ile çok sayıda artçı depremin yarattığı hasar, korku ve tedirginliği bir yana bırakan Çamelili vatandaşlar toplandıkları meydanda protesto coşkusu yaşadı ve “Terör Şehitleri” için saygı duruşunda bulundu.

Deprem Bölgesinde miting

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde 29 Ekim’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntılar ve depremin yol açtığı korku ve tedirginlik sürerken, ilçe halkı depremi bir yana bıraktıve bu kez ilçe meydanında gerçekleştirilen “Terörü Protesto Mitinginde” boy gösterdi. Korkudan geceleri evlerine giremeyen Çamelililer, meydanda , “Kahrolsun PKK, Terörü Durdurun, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attı. Mitingin başında konuşmacıların sadece geçmiş olsun, dileklerinde kalan deprem ve deprem fırtınası yerini “teröre ve terör şehitlerine” bıraktı. Teröre lanet mitinginde ADD Çameli Şube Başkanı Özdemir Özdemir, Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz ve Emekli Öğretmen Mehmet Sağ ime Avukat İrfan Özcan birer konuşma yaptı. Kaymakam Osman Uğurlu mitinge katılmadı.

İlçede Halen Kriz Masası Kurulmadı

Kızılay Derneği Çameli Şube Başkanı Bahtiyar Akyol, ilçede halen Deprem Kriz Maması kurulmadığını ve bununla ilgili bir toplantı yapılmadığını açıkladı. Konuyla ilgili İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu’ya bir dilekçe verdiğini ancak sonuç alamadığını anlatan Bahtiyar Akyol, “Depreme karşı yapılacak işler için bir kriz masası gerekli. Ancak şu ana kadar İlçe Deprem Kriz Masası ne oluşturuldu, ne de toplandı. Kızılay Kurumu olarak bunu talep ediyoruz. Bölgeye yapılan yardımlar böylece daha organize hale gelecektir” dedi.

Çameli Kaymakamı Osman Uğurlu, ilçede depremle ilgili yapılması gereken her şeyin yapıldığını ve tüm önlemlerin alındığını söyledi. Kaymakam Uğurlu, “Sağlık görevlileri sürekli bölgede bulunuyor. İlçede yeterli sayıda çadır ve battaniye var. Evlerinde hasar olmayan vatandaşlarımız dahi 3 gündür çadırlarda kalıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı