REKLAMI GEÇ

Kızı ve 2 toruna adanan hayat

Kızı ve 2 toruna adanan hayat

Bugün Anneler Günü… Her anne için ayrı bir anlam ve önem ifade ediyor. İlbade Mahallesi’nde oturan Aynur Eftekin için ise çok daha farklı. Yediği turşudaki kostik kalıntısı nedeniyle yemek borusu delinen ve aylarca komada kalan kızının hayata tutunması onun için hediyelerin en güzeli. O da hayatını “en güzel hediyem” dediği kızı Kadriye ve iki torununa adamış.

Metin Eltaş / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2016 Pazar, 08:45

İlbade Mahallesi 233 Sokak 29 nolu tek katlı evde yaşayan 55 yaşındaki Aynur Eftekin, hasta kızı ve 2 torununa bakarak gösterdiği fedakarlığı, kendilerine yapılan yardımlarla verdikleri yaşam mücadelesini bazı anlar utangaç bir şekilde, bazı anlar gururla, bazen de gözyaşları içerisinde Denizlihaber.com ile paylaştı.

denizli-kadriye-eftekin-hayati-4

İLK DARBEYİ BELEDİYEDEN YEMİŞ
“Aslında durumumuz çok iyiydi” diye söze başlayan Eftekin, “Yeşilyurt Mahallesi’nde bahçe içerisinde bana ve kızıma ait iki evimiz vardı. Belediye, yeşil alan olduğu gerekçesiyle istimlak etti. Bize de 25 bin lira verdi. Biz de üzerine biraz da borç para bulduk, bu evi aldık. Kızım eşinden ayrıldığı için iki torunumla birlikte bende kalıyordu. Oğlum da çalışıyordu. Borçlarımızı ödedik, tam rahat bir nefes alacaktık ki, o olay başımıza geldi” dedi.

denizli-kadriye-eftekin-hayati-3

İHMALKARLIK HAYATLARINI KARARTTI
“O olay” dediği ise kızı Kadriye’nin çalıştığı tekstil fabrikasında yediği turşudaki kostik kalıntısının yemek borusunu delmesi.denizli-kadriye-eftekin-hayati-2

Kızının tam beş ay komada kaldığını ve ölüm kalım savaşı verdiğini anlatan Aynur Eftekin, el ve ayaklarını kullanamadığı için 1,5 yıldır onu hiç yalnız bırakmadığını, artık her geçen gün kızının sağlık durumunun iyiye gittiğini, bunun da kendisini mutlu etmeye yettiğini belirtti.

YARDIMLARLA AYAKTA KALIYORUZ
Kızının ilaç ve biri 7, diğeri 12 yaşında iki torunun okul masrafları ile evin ihtiyaçlarını ancak yardımlarla karşılayabildiğini sesi titreyerek dile getiren Eftekin, “Bunu söylemekten utanıyorum ama başka çarem yok. Sipariş gelirse evde börek yapabiliyorum. Ama evden dışarıya çıkamıyorum. Kızım ayağa kalkıp, kendi ihtiyacını kendisi görecek şekilde iyileşirse o zaman belki bir işte çalışıp, torunlarıma kimseye muhtaç olmadan büyütürüm” diye konuştu.

denizli-kadriye-eftekin-hayati-1

YILIN ANNESİ SEÇİLMİŞTİ
Geçtiğimiz yıl CHP İl Örgütü onu yılın annesi seçmişti. Onu hatırlatıyoruz ama kendisi için en güzel hediyenin kızı Kadriye’nin komadan çıkması olduğunu söyleyen Aynur Eftekin, “Yılın annesi seçilmek, beni onurlandırdı. Ama benim en büyük hediye ve onur kızım. Kızımın sağlığına kavuşması olacak” ifadesini kullandı.

denizli-kadriye-eftekin-hayati-5“KADRİYE HOŞGELDİN” YAZISI HALE DURUYOR
Kızının komadan çıktığı gün evine astığı “Aramıza Hoşgeldin Kadriye” yazısı da hala duruyor. “O yazı, kızım kimsenin yardımı olmadan hareket edebildiği güne kadar asılı kalacak” diyen fedakar anne, , Kadriye’nin bir ameliyat daha geçireceğini belirtti.

DUYGULARINI YAZARAK ANLATIYOR
Yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen hayata tutunan Kadriye ise, boğazındaki delik nedeniyle konuşma zorluğu çekiyor. O nedenle de duygularını yazarak anlatıyor. Yazılarının birçoğunu da sosyal medyadan paylaşıyor. Kadriye’nin annesi için paylaştığı duygu yüklü şiir ise, okuyanları gözyaşlarına boğuyor.

denizli-kadriye-eftekin-hayati-6

Aileyi ziyaret etmek isteyen ve yardımda bulunmak isteyenler 0506 982 15 02 nolu telefondan ulaşabilirler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı