REKLAMI GEÇ

Kızıyla ders çalışırken 3. diplomasını aldı

Kızıyla ders çalışırken 3. diplomasını aldı

Kimi her türlü olanağa sahip olmasına karşın eğitimini tamamlayamazken, Denizli Meteoroloji Müdürü Oğuz Ali Avcı ise “diploma koleksiyoneri” gibi. Makine mühendisliği ve yüksek lisans diplomalarına, kızını ders çalışmaya teşvik için başladığı Adalet Yüksekokulu diplomasını da ekledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2014 Pazar, 12:04

Oğuz Ali Avcı, “Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak gerekir” felsefesinden yola çıkarak, ortaöğretimde sevdiği meslek meteorolojiye yöneldi. Ankara’da yatılı olarak okuduğu Meteoroloji Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Mezuniyet sonrası eğitimini aldığı alanda çalışmaya başladı ama aklı da hep yükseköğrenimdeydi. 1991 yılında sınavlara girdi ve Yıldız teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü’nü kazandı.

YTÜ’YÜ BIRAKTI, PAÜ’YE GELDİ
Ancak, inşaat mühendisliğine yeterince ilgi duymadığından, şansını bir kez daha denedi ve bu kez Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’ne kaydını yaptırdı. PAÜ’den 1997 yılında mezun oldu ve ardından yüksek lisans eğitimine başladı. Bununla da yetinmeyen Avcı, iki yıl sonra aynı alanda yüksek lisansını tamamladı.

ADALET YÜKSEKOKULU’NDAN MEZUN OLDU
Yükseköğrenimini Pamukkale Üniversitesi’nde yapan ve Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü’nden 1997’de mezun olan Avcı, ardından yüksek lisans eğitimine başladı. 1999’da da yüksek lisansını tamamlayıp, diplomasını ikiledi. Çalışma hayatında eğitimini aldığı meteorolojiyi seçen ve halen Denizli Meteoroloji Müdürü olan Avcı, kısa bir süre önce de hakim ve savcılara yardımcı eleman yetiştiren Adalet Yüksekokulu’ndan mezun oldu.

KIZIYLA DERS ÇALIŞMAK İÇİN OKUDUdenizli-oguz-ali-avci-ic
Jeoloji Mühendisi Zülal Avcı ile 14 yıl önce evlenen Oğuz Ali Avcı, üçüncü diplomasını 9 yaşındaki kızı Doğa’ya borçlu olduğunu söyledi. Bunu da “Kızım ilkokula başladığında öğretmeni, derslerinde başarılı olabilmesi için kendisine örnek olacak bir kardeşinin olması gerektiğini söyledi. Bende kızıma örnek olmak ve birlikte ders çalışabilmek için yeniden üniversite okumaya karar verdim. İki yıl önce Türkiye gündemini meşgul eden Anayasa tartışmalarının da yaşanması nedeniyle Açıköğretim Adalet Yüksekokulu’na kaydımı yaptırdım. Çünkü fikir sahibi olabilmek için bilgi sahibi olmak gerekiyor. Sınava girmeden kayıt yaptırma hakkımız vardı. Ben de bu hakkımı kullandım ve 2 yılda mezun oldum. Şimdiki hedefim uluslararası ilişkiler okumak” dedi.

“İŞ SAHİBİ OLMAK İÇİN ÜNİVERSİTE OKUNMAMALI”
Üniversite eğitiminin iş sahibi olmak için alınmaması gerektiğini ifade eden Avcı, “Benim bir işim vardı. Hem de çok sevdiğim bir alanda çalışıyordum. Toplumda olup biteni anlamak ve yorumlamak için, bilgi sahibi olmak gerekir. Bilgi okuduğunu anlamak ve konuları birleştirmek açısından bilgi sahibi olman gerekir. Bunu da ancak eğitimle yani okullardan alabilirsin. Bir söz vardır bilirsiniz. ‘Türk gibi başlayacaksın, Alman gibi bitireceksin’ diye. Bu doğru bir sözdür. Bir hevesle başlarız, ancak başladığımız işin sonunu ya istediğimiz gibi getiremez ya da başarısız oluruz. Bu bilgisizlikten kaynaklanıyor. O nedenle üniversiteler iş sahibi olmak için okunmamalı. Bilgi sahibi olmak için üniversiteye gidilmeli. Evet günümüz şartlarında zor ancak, meslek liseleri bunun için var” diye konuştu.

“4-5 ÜNİVERSİTE BİTİREN VAR”
Denizli’de üç değil 4-5 üniversite bitiren çok sayıda memur, öğretim üyesi, mühendis olduğunu belirten Avcı, “Ben 3. üniversite bitirmişim çok mu?” diye sordu, ardından sözlerine şunları ilave etti:
“Hem çalışmak, hem evli ve bir kız çocuğu olmak, hem de öğrenci olmak zor. Ancak, askerde şu yazı dikkatimi çekmişti. ‘Zor başarılır, imkansız ise zaman alır.’ Bunun için de klasik olacak ama eğitim şart. Şartlar ne olursa olsun. Bilgiye giden yol eğitimden geçer.”

Yorumlar

Kenan ŞAHİN   -  Bağlantı 21 Temmuz 2014, 00:32

Daha fazlası bizde de mevcut. Ama kamuda bir işe yaramıyor maalesef. Yüksek lisanslı, doktoralı adamlar normal personel olarak çalışırken yüksek okul mezunları müdürüm diye caka satıyor..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı