REKLAMI GEÇ

Komando er Emre Bıçak’tan ailesine sürpriz

Komando er Emre Bıçak’tan ailesine sürpriz

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde vatani görevini tamamlayan komando er Emre Bıçak, terhisinin ardından söylediği tarihten bir gün önce Denizli’deki evlerine gelerek ailesine sürpriz yaptı. Bıçak, aniden evlerine girip, ‘Asker selamı’ ve tekmil verdiğinde yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2017 Pazar, 12:39

Deniz TOKAT/(DHA)

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki 34’üncü Hudut Komutanlığı’da vatani görevini yaptıktan sonra tezkeresini alan komando er Emre Bıçak, 27 ocak cuma günü terhis oldu. Ancak Bıçak, süpriz yapmak için ailesine 28 Ocak’ta terhis olacağını söyledi. Dün Denizli’ye dönen komlando er Bıçak, Deliktaş Mahallesi 1950 Sokak’taki evlerine çatkapı girip, asker selamı ve tekmil verdi. Tekmili kendine has yorumunu da ekleyen Bıçak, espirili bir dille, askerliğini 366 gün boyunca emir ve görüşleri üstün hizmet belgesiyle tamamladığını, bundan sonraki görevininse anne ve babasının bütün görüş ve emirlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek olduğunu söyleyerek ‘Emret Komutanım’ dedi.

Beklemedikleri bir anda oğullarını karşısında gören Bıçak Ailesi, önce şaşırdı, sonra ise büyük sevinç yaşadı. Emre Bıçak, daha sonra annesi Zehra Bıçak, babası Muhammet bıçak ve babaannesi Hanım Bıçak’a sarılarak, hasret giderdi. Duygusal anların yaşandığı o buluşma anları cep telefonuyla görüntüledi.

Vatani görevini yaparken, tezkerisini aldığında ailesine sürpriz yapmayı planladığını anlatan Emre Bıçak, “Asker ocağında bazı şeyleri düşünmek için geceleri çok vakti oluyor. Aklıma böyle bir fikir geldi. Böyle bir sürpriz yaparak hem aileme hem de askerliğe verdiğim saygıyı göstermek istedim. Çünkü benim oraya gitmemi sağlayan ailemdir. Annemin huyunu çok iyi bilirim eminim o an heyecandan titremiştir. Kalbi çarpmış ve çok şiddetli bir duygu içine girmiştir. Babam ise her zaman en büyük destekçimdi. Eminim, beni gördüklerinde ailem çok mutlu olmuştur” dedi.

Verdiği tekmille bundan böyle annesi ve babasının emir ve görüşlerinde olduğunu söyleyen Bıçak, evde annesinin daha kıdemli olduğunu söyledi. Bıçak şöyle konuştu, “Annem evin başçavuşu. Annem daha kıdemli tabi. ‘Evde erkeğin sözü geçer’ denir ama evde annemin sözü daha ağır basıyor. Benim için ikisinin de görüş ve emirleri önemli. Bu saatten sonra annem ricaları emirdir benim için” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı