REKLAMI GEÇ

Türk kültürünü öğrendiler

Türk kültürünü öğrendiler

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Avrupa Birliği projesi kapsamında kültürler arası diyaloğun sağlanması amacıyla İngiltere, İtalya, Bulgaristan, Hırvatistan’dan gelen misafirler için çeşitli kültür etkinlikleri düzenlendi. Ahşap boyama, keçe yapımı kursları alan yabancı konuklar, zeybek oyunu oynayıp, halay çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2015 Cumartesi, 16:44

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün L-Paths adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında 28-31 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşen yetişkin eğitimine yönelik kültürler arası diyalog çerçevesinde Denizli’ye İngiltere, İtalya, Bulgaristan ve Hırvatistan’dan yabancı konuklar geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na da katılan yabancılar için 3 günlük etkinlik düzenlendi. Yurtdışından gelen konuklar Türk kültürüne hayran kaldıklarını belirterek memnuniyetlerini ifade etti.

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, birlik ve beraberliği güçlendirmek, topluma olumlu duygu ve düşünceler vererek, sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla Anadolu kültürünü tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Denizli’de tarihi evleri de ziyaret eden yabancı konuklara, ahşap boyama, keçe yapımı kursları da verildi. Ayrıca zeybek oynamayı da öğrenen konuklar, halay çekti.

turk_kulturunu_ogrendiler_ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı