REKLAMI GEÇ

Kültürümüz tanıtıldı

Kültürümüz tanıtıldı

Denizli Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu ‘Kültürel Değerler’ projesi kapsamında İngiliz, Polonyalı ve Slovakyalı öğrenciler, türküler eşliğinde oynayıp, eğlendi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2010 Çarşamba, 16:09

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu “Falk in Culture” adlı ve 2009-1-PL1-COM 06-05366-3 nolu Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı çerçevesinde proje ortağı Polonya, Slovakya ve İngiltere’den 37 öğrenci ile 8 öğretmen, Denizli’ye geldi. Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde proje kapsamında Türk Kültürünü tanıtıcı etkinlikler düzenlendi.

Kültürel Etkinlikler Programı’na; Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan, Hayırsever İş Adamı Mustafa Kaynak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile yabancı misafir öğrenci- öğretmenler ve ev sahibi okul öğrencileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan, “İlimize gelen Polonya, Slokvakya ve İngiltereli misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz ve gerçekleştiren bu projenin ülkelerin kültürlerini birbirlerine tanıtmalarında büyük bir etkisi olacağını ve gelen misafirleri en iyi bir şekilde ilimizi ve ülkemizi tanıtmaya çalışacağımız düşünmekteyim” dedi.

Zengin içeriği ile dikkat çeken etkinliklerde, yabancı öğrenciler ile okul öğrencilerinin kaynaşmaları sonucu renkli görüntüler ortaya çıktı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan ve Okul Müdürü Şener Bayram yabancı öğretmen ve öğrencilere çiçek takdim etti.

Üç telli sazıyla Avrupa’yı çınlatan bir dev ve UNESCO’nun yaşayan insan hazineleri aday listesine aldığı “Koca Usta Hayri Dev” tüm davetlilere unutulmaz bir konser verdi. Ayrıca, Ozan Nihat da etkinlikte sahne aldı.

Gün boyu devam eden etkinliklerde kıl çadırlar içinde yemekler ikram edildi, geleneksel Türk sanatlarından biri olan Ebru Sanatı’nın uygulamalı tanıtımı yapıldı. Proje kapsamında, okul bahçesinde her ülke adına fidan dikildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı