REKLAMI GEÇ

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu terk edilmiş diyarlarda

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu terk edilmiş diyarlarda

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu, Acıpayam’ın Akalan Mahallesi ve çevresine gezi düzenledi. Geziye katılanlar, kısmen terk edilmiş Çubukcular Mahallesi ve onun mezrası Asarcık mevkiinde, virane yapılarda geçmişin izlerini inceledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2015 Salı, 11:11

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu, Acıpayam’ın Akalan mahallesi, Çubukcular ve Asarcık bölgelerine yürüyüş düzenledi. Hafta sonunda kentten uzaklaşıp doğada olmayı tercih edenlerin ilgi gösterdiği etkinliğe 20 kişi katıldı.

ic-8

Akalan Mahallesi’nden başlayan yürüyüş Bozdağ’ın güney doğu yamaçlarında Gireniz Vadisi başları denen bölgede belirlenen rotada gerçekleşti.
Akalanlı yerel rehberlerin yol göstericiliği ve anlatımları ile Akalan merkezine yakın bir noktadan başlayan yürüyüş, Kızılca pınarı mevkiinden Akdere yönüne doğru devam etti.

ic-2

Akdere Bölgesi’nde kısmen derin vadiler ve kısmen de düz alanlardan akan derenin kenarından devam eden yürüyüş zaman zaman köprü olmayan noktalarda katılımcıları zorladı.

ic-4

Katılımcıların keyif alarak yürüdüğü bu güzergahın sonuna doğru kısmen terk edilmiş Çubukcular Mahallesi ve onun mezrası durumundaki Asarcık mevkiinde çevreyi gezme ve inceleme fırsatı yakalandı.

ic-7

Özellikle Çubukcular mahallesinin köy statüsünde olduğu zamanlarda öğretime açık olan okulun bugünkü hali ile terk edilmiş evlerin yalnızlığı hüzün vericiydi.

ic-3

Bunlara karşı Asarcıktaki az sayıda çobanın sıcakkanlılığı ile onlarla tanışıp konuşarak geçirilen zaman günün en anlamlı zamanları olarak hafızalarda kalanlardı.

ic-6

Katılımcılar, günün sonunda bu coğrafyadan ayrılıp kente geri dönerken tekrar gelmenin planlarını yaptı.
Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu’nun benzer etkinlikleri sürdüreceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı