REKLAMI GEÇ

Liseli Ressamlar

Anafartalar Lisesi ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin ders içi ve kulüp çalışmalarında yaptıkları 42 adet baskı, nokta, çizgi, amblem, logo çalışması ile 119 adet yağlı boya tablo, Denizli Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda halkın beğenisine sunuldu.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2007 Salı, 00:00

Noktalar çizgileri, çizgiler de duyguları ve düşünceleri oluşturdu. Daha sonra bu duygu ve düşünceler renklerle buluşunca Anafartalar Lisesi ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin hazırladıkları sergi ortaya çıkmış oldu.

Öğrencilerden kimi yaşadığı yeri çizdi, kimi de hayalindeki dünyayı. Öğrenciler yıl boyunca derslerde ve ders dışı etkinliklerde yaptıkları resimleri Denizli Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşturdu. Birbirinden güzel resimler arasında en çok ilgi çekenler ise, yağlı boya tablolar oldu.

Resim Öğretmeni Işıl Çavuşoğlu, “Bu resimler öğrencilerimizin bir yıl boyunca gösterdikleri emeğin bir ürünüdür. Onlar kendilerini ve hayallerindeki dünyayı resim çizerek ifade ediyorlar. Resimlerine tema seçme konusunda öğrencileri serbest bıraktım ve onları kısıtlamak istemedim. Bunun sonucunda onlar da hayallerini bizimle paylaştılar.” şeklinde konuşarak serginin amacını kısaca açıkladı.

Alıcı bulması halinde okula destek adına resimlerin satılabileceğini de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, resimle ilgilenen herkesi bu sergiye davet ettiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı