REKLAMI GEÇ

Lokaller içki ruhsatı için mücadele ediyor

Lokaller içki ruhsatı için mücadele ediyor

Danıştay 10. Dairesi, Denizli’deki içkili lokallerin kapatılmasına dayanak olarak gösterilen Dernekler Yönetmeliği’nin 66. Maddesinin 2. Fıkrasının yürütmesini durdurma kararı Denizli’de yankı buldu. Ancak bu karar lokal işletmecilerini sevindirmedi. İçki ruhsatlarının geri almak için başlattıkları hukuk mücadelesinin devam ettiğini açıklayan Lokal işletmecileri, bu davanın sonucunu bekliyor.

/ DENİZLİHABER / 21 Mart 2014 Cuma, 15:18

Danıştay 10. Dairesi’nin Lokallerin Dernekler Yönetmeliği’ne göre kapatılmasına ilişkin kararı iptal etti. İptal kararı lokal işletmecileri için olumlu bir adım olarak değerlendirirken, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, kararın uygulanmasına yönelik adaletin tecelli edeceğinden dolayı endişesini dile getirdi.

“Sürecin Takipçisi Olacağız”
Dernekler Yönetmeliği’nin 66. Maddesinin 2. fıkrası dayanak gösterilerek İçkili lokallerin kapatılmasına yönelik yönetmeliğin durdurulmasına ilişkin Danıştay 10. Dairesi’nin kararını değerlendiren Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Danıştay 10. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bundan sonra esas dava başlayacak. Eğer itirazlar olmaz ise yeniden açılabilecek. Biz de bu sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Her zaman adaletin tecelli etmediğini de sözlerine ekleyen Baro Başkanı İlhan, “Türkiye’de hukuka aykırı o kadar çok yönetmelikler çıkartıldı ki, adaletin her zaman tecelli etmesi mümkün olmuyor. Minibüsçülerde olduğu gibi. Önemli olan bu kararın uygulanması” dedi.

“Belediye istese 10 dakikada çözerdi”
İçkili lokallerin kapatılması ile ilgili sorunun istenilse Belediye Meclisi’nde 10 dakikada çözülebileceğini söyleyen İşçi Partili Belediye Meclis Üyesi Gökhan Dikmen, “Ben bu konuyu Meclis gündeminde görüşülmesi için teklif vermiştim. Ancak oy çokluğu ile ret edildi. O dönem istenilse bu sorun mecliste çözümlenirdi. Ancak Denizli Belediyesi ile Valiliğin kararı ile lokaller Tabakhane’ye yani bataklığa yönlendirilmeye çalışıldı. Halbuki lokaller, kentin yaşayan mekanlarıdır. İnsanların sosyalleştiği mekanlardır. 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti yerel yönetimleri kaybedecek. O nedenle, 30 Mart’tan sonra içkili lokallerle ilgili sorun yaşanmayacaktır” diye konuştu.

“Hukuk mücadelemiz devam ediyor”
Danıştay 10. Dairesi’nin kararının lokallerin kapatılmasına ilişkin yürütmenin durdurulmasına yönelik olduğunu, içki ruhsatları ile ilgili açılmış davaların hala devam ettiğini vurgulayan TAÇEV Başkanı Avukat Cem Batutlan Esen, “Lokallerin içki ruhsatlarının geri verilmesiyle ilgili hukuki mücadelemiz devam ediyor. Lokallerin belediyenin belirlediği içkili bölgenin dışında kaldığı gerekçesiyle içki ruhsatlarımız iptal edildi. Danıştay 10. Dairesi’nin kararı ise kapatılan lokallerin ruhsatlarının geri verilmesiyle ilgili. İçki ruhsatlarının geri verilmesiyle ilgili açılmış 5 dava var. Davalardan 3’ü sonuçlandı, 2’si devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı